Belgkast

Som lyn fra klar himmel lanserer HaloNorge i dag sin første Podcast, som forhåpentligvis skal bli en arvtager til HaloNorge Radio - som var svært populært i 2003. Selv om det er tre år siden sist vi hadde et radioprogram, så er jeg ganske sikker på at dette blir minst like bra. Første episode kan lastes ned i dag ved å klikke her. Temaet denne gangen er i hovedsak LANet, og vi avslører blant annet premier og forklarer litt mer detaljer det kan være verdt å få med seg. Les videre for mer detalje og et intervju med podcastverten.


Hva sa du?
Mange av dere spør dere kanskje: "Hva er en Podcast?". For dere som ikke har hørt uttrykket før, så kan jeg fortelle at det er et slags radioprogram til nedlastning. Med iTunes kan man også abonnere på programmet, slik at nye episoder blir lasta ned automatisk (dette er ikke helt klart enda, men det kommer i løpet av en ukes tid). Programmet vil prøve å følge opp HaloNorge Radio, som på det meste hadde 30 lyttere på våre livesendinger tilbake i 2003 (HaloNorge hadde da 60 medlemmer, så det var meget bra i forhold til størrelsen vår).

Mannen bak micen
Som noen av dere kanskje legger merke til hvis dere har begyn å høre på, så er det ikke jeg som har ansvar for podcasten. Den jobben har nemlig en gammel kjenning; Scummy, fått. Scummy har tidligere jobbet i lokalradioen i Tinn kommune, men nå som han har flytta til Oslo for å studere hadde han lyst til å ta i et tak for HaloNorge - og da var ikke veien lang før vi hadde første episoden av vår podcast klar.

Belgkast
For dere som har sett i menyen vår, så har dere kanskje også fått med dere at Podcasten har fått det noe spesielle navnet "BelgKast". Grunnen til det er rett og slett at vi har prøvd å finne en norsk variant av ordet, og litt humoristisk valge vi Belgkast, som er satt sammen av ordet Belg (pod), og kast (fra kringkasting/broadcasting).Vi prøvde også å få tak i Sylfest Lomheim fra Norsk språkråd til den første episoden, slik at vi kanskje kunne fått høre om dette er et godt ord, men desverre har vi ikke klart å få tak i ham. Vi får se om det kanskje dukker opp i neste episode.

God lytt
Vi håper at dere liker episoden, og at dere kommer med feedback på forumet. "Håpet er at folk skal bidra med emner og temaer vi kan snakke om, slik at podcasten blir like mye deres som vår", oppfordrer Scummy. Neste episode vil nok i hovedsak fokusere på hva som skjedde på LANet med intervjuer av alle de involverte i det dramaet som måtte foregå - Scummy vil nok være der med micen og få med seg det meste. I tilegg har vi et par andra planer utover, men som sagt: Vi er helt avhengig av deres input. God lytt!

Kommende hendelser

Abbonnér på HaloNorge Belgkast