Hjem
Selv om spillet er delvis dødt, så kommer det stadig spørsmål om hvordan en utfører flere av triksene og 'glitchene' i Halo 1. Så, om du lurer på hva et dobbeltslag er, eller hvordan man demper hopp fra store høyder, les videre! Alle eksemplene er forklart og vist med videoklipp, og vil garantert gjøre deg til en bedre Halo 1-spiller.


Videoeksempler:
Som med vår tidligere artikkel om Halo 2 tricks, så har jeg også denne gangen laget en video som forklarer og viser triksene, slik at det er lettere å forstå. Filmen ligger på våre nedlastningssider, og kan lastes ned HER. I tilegg til denne filmen har jeg også lagt ut en film med noen granat-triks som kan være brukbare i multiplayer HER. Det er langt fra et komplett bibliotek med granat-triks, men det er en grei "startpakke" for å vise hva som er mulig.


Backpack reload:
Dette er kanskje det mest nyttige trikset, og det er også veldig lett å utføre. Du trykker rett og slett bare reload, reload, switch weapon (X X Y) i rask rekkefølge, og venter. Du vil se at du bytter til våpen nr. 2, og det første våpenet vil reloade selv om du bruker våpen nr. 2. På denne måten kan du hele tiden ha et reloadet våpen ledig. Derfor er det viktig å lære seg, og ikke minst bruke denne teknikken hele tiden, så lenge det er hensiktsmessig.

Dempe landinger:
Å dempe landinger er også noe en bør lære seg, og det bør brukes ved alle hopp fra en viss høyde. Også dette trikset er lett å utføre, og alt du trenger å gjøre er å trykke crouch (venstre tommelstikke) for å "ta imot" fallet. Timing er viktig, men etter et par forsøk burde du få det til. Dette kan redde livet ditt i mange situasjoner, og er et absolutt 'must' å lære.

Dobbeltslag:
Et dobbeltslag er som titelen antyder to ekstremt raske slag. I motsetning til Halo 2 krever slagsystemet i Halo 1 langt mer 'skills' og konsentrasjon enn i Halo 2. Man utfører selve dobbeltslage ved å trykke melee, grenade, melee (B L B). Men, det er hastigheten og timingen som avgjør hvor fort slaget slår. Et godt eksempel er AR, som har et utrolig raskt dobbeltslag, men det er vanskelig å gå timingen riktig - en kan ikke bare trykke så fort en kan. Pistolen på den andre side er treig, og krever en helt annen rytme enn AR. En stor fordel med dobbeltslaget, i tilegg slagenes kraft er granaten som blir lagt igjen. Tar du ikke fienden med slagene er det mye sannsynlig at granaten sender han flyvende gjennom lufta. Derfor er dobbeltslag ofte brukt som siste utvei, eller som et resultat av desperasjon, men en god spiller vil også kunne bruke dobbeltslaget som et offensivt angrep.

Granathopp:
I motsetning til i Halo 2 kan granathopp utføres uavhengig om du er host eller ikke. Derfor er granathopp langt mer utbredt i Halo 1 enn i Halo 2. En veldig vanlig måte å granathoppe på er rett etter man har tatt en overshield. Grunnen til dette er selvfølgelig at en da slipper å miste helse ved å sprenge seg selv opp. Som dere ser på filmen kan granathopp hjelpe deg å nå steder du ellers ikke hadde klart å hoppe opp. I tilegg til det viste trikset på Battle Creek, er det en mengde andre som blir brukt. et godt eksempel er å sprenge seg opp på kanten ved overshielden på Damnation.

'Quick-invis':
Poenget med dette trikset er å blir fortere "usynlig" etter å ha plukket opp Camo. For å bli fortere usynlig må man skyte ett skudd etter å ha plukket opp camoen, for så å bytte til et våpen som gjør deg raskt usynlig (som for eksempel AR eller shotgun). Dette kan også brukes for å rømme fra en kamp om en har camo. Skyt ett skudd med et av våpnene som gjør deg hurtig usynlig etter du har blitt skutt på. Da vil du bli fortere "usynlig".

Granat-triks:
Granat-triks fortjener egentlig en egen artikkel, men siden Halo 1 er litt døende, får det holde med denne korte omtalen. Granat-triks er så enkelt som å bruke granatenes sprengkraft for å skaffe seg fordeler en vanligvis ikke skulle hatt på enkelte steder på brettet. Dette kan for eksempel være powerups eller våpen. I tilegg til det som er vist på min video, har jeg også lagt ut en annen video (se over for link), som viser en rekke granat-triks. Dette er allikevel bare toppen av isfjellet, og det finnes hundrevis av vinkler og måter å sprenge til seg ting på. Prøv deg frem!