Hjem
Mange var litt skuffet etter vårt siste intervju - noe vi så absolutt vil gjøre noe med. Ingenting er noe værre enn en gjeng skuffede fans, eller hva? Det har vi nå gjort noe med, og vi tviler sterkt på at dere vil klage denne gangen. For, nå har vi intervjuet kremen av profesjonelle Halo-spillere. Vi har intervjuet Team 3D (tidligere StK), laget some enda ikke har tapt en MLG-turnering, om alt fra MLG St. Louis neste helg til hva de ville hatt med seg på en øde øy. Les videre for det eksklusive intervjuet.

Vi fikk intervjue l3Dl Hotshy og l3Dl OGRE1 fra det infamøse Team 3D over LIVE. l3Dl OGRE 2 og l3Dl Sayian var ikke online, og var ikke med på intervjuet. Når vi joinet Hotshy og OGRE 1, så var partyet egentlig satt til Matchmaking og Team Slayer, og l3Dl OGRE1 stakk seg litt ut med sin level 41, for å si det sånn. Når jeg kommenterte levelen som en slags "icebreaker" var Hotshy rask på å svare: "Oh, yeah, OGRE 1, he is a matchmaking noob - hehe".

002_G.jpg
Team 3D - Fra venstre: Saiyan, OGRE 2, Walshy, OGRE 1

Atmosfæren var altså ikke så veldig "stiv", og begge var behaglige personer å snakke til. Man kan kanskje forvente seg noen kjepphøye bedrevitere når man skal intervjue et lag som ikke har tapt en eneste turnering. Men, det så vi ingen tegn til - begge to var seriøse, rolige og hyggelige personer. Kanskje litt i kontrast til mange andre spillere som hiver ut i øst og vest om hvor gode de er. Uttrykket "den mest snakksalige fuglen er papegøyen, men den flyr ikke så langt" kommer vel til sin rett her.

Vi var selvfølgelig interessert i hva Team 3D trodde om de to neste MLG-turneringene. Hotshy og OGRE 1 sa at de ikke var bekymret for noen av de nye/endrede lagene, og Hotshy trodde at IGS antagelig ville gjøre det bra med sin nye lineup. Det nye x6 hadde de lite tro på, siden de mente at laget ikke var "balansert" nok med hensyn til spillernes spillestiler. Allikevel er det vanskelig for dem å si noe konkret, siden mange av lagene befinner seg på østkysten. ConsolePro utelukker de også litt, siden de omtrent ikke spiller sammen, men OGRE 1 er rask med å nevne at det laget kanskje har lineupen med mest potensiale, og at de ikke utnytter det særlig godt. "I don't think the practise - like - at all...", poengterer OGRE 1.

Etter MLG St. Louis kommer MLG Philadelphia, som også vil by på en 4on4 og 2on2 Halo 1 turnering et par dager før selve Halo 2 eventen. Når vi spør om de skal være med på det svarer begge raskt: "Oh yea, we are definitively looking forward to that - it's gonna be a lot of fun". Hotshy forteller også at de har samlet seg hos OGRE-brødrene i uken som var for å spille Halo 1, og dermed kan vi nok forvente oss klassisk StK/Team 3D action når MLG Philadelphia starter 28. Juli.

Sett bort fra de "store" lagene, tror ikke Hotshy og OGRE 1 på noen store overraskelser i de kommende Halo 2-turneringene. "There is about 5 or so teams that are definitly a tier above the middle group, and they again are heads and toes above the lower group", forklarer Walshy. OGRE 1 innrømmer også at han spiller en del Matchmaking, og der ser han stadig veldig gode spillere, men det er ofte spillere som ikke er "seriøse", og som ikke har noe lag å spille med. "Console is a lot more laid back than PC, you can sit at home and play. You really don't need to go to a tournament", legger OGRE 1 til. Han tror også at man brått kunne fått betydelig flere lag om noen av disse spillerene hadde gått til MLG-turneringer.

Det mye omgjorte x6 har de, som tidliger nevnt, litt blandede følelser med. Begge er enige i at Str8 hadde en god leder i AYB Fonzi, og at "Zyos-effekten", som noen snakker om kanskje ikke blir så stor. Dessuten mener de også at de mangler en person som kan hore powerups, slik som Tsquared (tidigere x6 medlem - red anm.). "He would often get sniper and sword, and hold on to that", forklarer Hotshy. "We'll see, since we haven't really played with them, because they are all West-coast."

Team 3D har også hatt litt problem med å få trent til den kommende eventen, men de regner med å ta igjen det meste i løpet av ganske kort tid. "We mostly play against random teams and people who want to play, since IGS and the other West-coast teams haven't been online that much lately".

Team 3D, og spesielt OGRE-brødrene er utrolig kjente innad i Halo-miljøet, noe som ikke alltid er en dans på roser. "So, even if its a small community, a lot of people look up to us", sier Hotshy. Men, selv om det virker bra å være "kjent" i et slikt gaming-community, så kan det til tider også være litt slitsomt. Spesielt OGRE-brødrene får til daglig fra 20-50 friend/clan requests hver. "I just block 'em all", skyter OGRE 1 raskt inn. Et søk på OGRE hos Bungie.net blant gamertags gir også en hel haug treff.

Når vi spør dem om hva slags erfaringer de har med PC-spillere, som ofte mener at konsollspill kun er for morro, og ikke for konkurranse, svarer Hotshy:  "I would pick a mouse and a keyboard over a gamepad anytime, but console gaming is also a different skill than PC gaming. It also seems that the PC players are starting to realise that." De nevner også at de proffe PC-spillere er nå mer nyskjerrige enn kritiske, siden de ikke vet mye om konsoll-gaming. Hotshy og OGRE 1 mener også at CPL har mye av æren for det, siden de fleste PC-spillere respekterer CPL. Ergo: Tar CPL konsoll seriøst, så tar PC-spillere konsoll seriøst.

Vi spurte så hva de trodde om de hete ryktene rundt en Halo-film. Både Hotshy og OGRE 1 tror nok at den ikke blir så bra, men som OGRE 1 sa: "Im probably gonna watch it anyway". Begge er dog enige at man ikke kan vite før man ser noe mer konkret, og de bygger sin skepsis på tidliger spill til film prosjekter, som ikke har gått så bra. "Tomb Raider the Movie was kinda cheesy," sier Hotshy raskt.

Zlimys stjernespørsmål kommer så til sin rett; "If you were forced to live on an uninhabited island, would you bring Halo 1 or 2?". Begge humrer litt, før de svarer i kor: "Halo 1".

Begge har vært med på å vinne mange turneringer de siste årene, og Hotsy trekker raskt frem at det kuleste han noensinne har vunnet må være en Master Chief hjelm (Hotshy til venstre i bildet). "Damnit, I didn't get one of those", sier OGRE 1. "Yea, that was before i teamed up with the twins", svarer Hotshy. Derimot hadde OGRE-brødrene vunnet noen gamepads i 50k2-turneringen, lakkert med forskjellige mønstre og designs, som visstnok var utrolig kule.

Vi spurte også om de hadde et game som de husket bedre enn noe annet,  games som virkelig har brent seg inn i minnet. OGRE 1 og Hotshy trekker frem to kamper, men 50k3-turneringens 5. game på Chill Out (Kampen er sett fra Team FFA's synsvinkel - linken fører til vår fildatabase) trekkes frem som det desidert beste, selv om de tapte 49-50. Også AGP 3 trekkes frem, der storklanen TDT, som dominerte store deler av Halo-scenen i begynnelsen, fikk sitt første tap mot StK i en turnering. Også dette avgjørende gamet var på Chill Out (Klikk for å laste ned opptak av kampen fra vår fildatabase). "That is probably the two most noticeable games", sier Hotshy, og OGRE 1 sier seg enig i det.

Bortsett fra gaming, så spiller også OGRE-brødrene fotball (soccer), men de har sluttet å spille på et høyt nivå. "We only play Halo competitively now", sier OGRE 1, og Walshy er enig. "I play softball and Tennis, but pretty much Halo is the only thing i do competitively now", sier Walshy.

De visste også faktisk sånn omtrent hvor Norge lå i verden, noe som i alle fall jeg syntes var ganske imponerende. Selv har jeg blitt spurt "which state is Norway in" en god del ganger på LIVE. Hotshy lurte også på om vi ble matchet mot amerikanere, eller om man stort sett ble matchet mot folk fra skandinavia og Europa når man spiller online, og hvordan forholdene var lagmessig. Når vi nevner at vi stort sett blir matchet med amerikanere som får hosten, så kommer det bare et kort "oh, wow" fra Hotshy. "I complain about west coast already", legger han til. Begge er enige at såpass med avstand jo må føre til at gamet blir i området "ikke spillbart", og det er ofte også sannheten.

Vi spurte også om fremtidsplanene, og om de hadde tenkt å satse på 'pro gaming', eller om de hadde andre planer. Både Hotshy og OGRE 1 nevner at de vil prøve å holde det gående med gaming, men de kommer også til å fortsette skolegangen. "You gotta have something to fall back on", sier OGRE 1 - noe som ganske så sikkert er lurt. Det er tross alt en litt "usikker" bransje.

Vil du vite mer om Team 3D, kan du sjekke lagets nettsider.
Kommentarer og diskusjon rundt intervjuet kan tas i forumet.