Hjem

Artikkelindeks

Nye nettsider er på plass, og dere har allerede fått brukt dem i snart et par uker. Allikevel er det nok litt av hvert som dere ikke er klar over av nye ting som har blitt lagt til i den fjerde versjonen av yndlingssiden deres. Med denne artikkelen skal vi gå igjennom de viktigste nyhetene, se hva som foregår under panseret, samt at jeg lufter et par kommende nyvinninger.


Overgangen til versjon 4 - hovedtrekk
Med den fjerde versjonen av HaloNorge går vi også tilbake til røttene. Fargene i versjon 4 er i hovedsak de samme som vi brukte på forumet, samt at vi har tatt noen fargetoner fra den tredje versjonens utseende og inkorporert de i headeren øverst. Vi ville på en måte kombinere det beste fra både forumet og hovedsiden i en ny, integrert side.

Å bruke forumfargene er heller ikke tilfeldig. Det er nemlig de samme fargene som opprinnelig ble brukt på den første versjonen av HaloNorge. Dermed er nå sirkelen sluttet, og ironisk nok har de første fargene vi brukte overlevd tidens tann, og de er fortsatt bedre enn alt annet vi har prøvd å plukke frem gjennom tidene.

v4guide_meny_thumb.jpg Samtidig som utseendet er forbedret mange hundre prosent har vi også gjort en god del teknisk endringer. Selv om programmet som kjører selve hovedsiden fortsatt er det samme. Dog er alt oppdatert og vi har lagt til en del nyvinninger som spesielt vi i crewet, og dermed også dere indirekte, får glede av. En av disse nyvinningene ser dere allerede i dette innlegget. Bildene her bruker nemlig en javascript-basert popupfunksjon som gjør at du slipper å åpne bilder i nytt vindu. Istede åpnes de som en pen overlay i passende størrelse. En teknisk sett veldig lik finesse ser dere også i vår oppdaterte nyhetsfader. Folk som har litt erfaring med web vil kanskjer rope ut: "FLASH", men de kunne ikke tatt mer feil. Denne er nemlig også AJAX/Javascript-basert, og vil derfor fungere bra på alle moderne nettlesere og samtidig laste meget fort.

Det nye designet fører også med seg en ny måte å navigere rundt på sidene. Nettsidene er nemlig nå delt inn i seksjoner (representert med de store tekstknappene), som har hvert sitt sett med linker under seg igjen. På denne måten blir det mer oversiktig og logisk å navigere rundt, og vi slipper en venstremeny med ekstremt mange linker. Feedbacken på denne har hittils vært positiv, og ut i fra mine egne erfarnger har den gjort navigeringen ti ganger mer rask og effektiv.

En siste nyvinning som er verdt å nevne er at vi nå har mulighet for å lage kommentarfelter i artiklene. Det blir nok ikke brukt så utrolig mye, annet enn på lengre artikler som denne, men muligheten er der. Og, for å avkrefte det med en gang: Nei, kommentarer øker ikke din postcount på forumet. Så dropp spamminga :-) Vi hadde orginalt planlagt en variant som lagt en forumtråd hvis en bruker la inn en kommentar, men på grunn av enkelte problemer har det blitt droppa. Det er også noe mer logisk å holde kommentarene på den nyheten der den er blitt lagt inn. For å teste dette systemet har vi lagt til et kommentarfelt på slutten av denne artikkelen.


{comment}


Et nytt forum - med det gode gamle innholdet
Forumet overrasket nok en del da de skulle inn på HaloNorge etter at byttet hadde skjedd. Ikke nok med at det var integrert, og at en nå kunne logge inn med ett passord og ett brukernavn, men hele forumet både så anderledes ut og oppførte seg noe forskjellig fra det vi har brukt i omtrent tre år.

v4guide_profil_thumb.jpg Grunnen til denne forskjellen er først og fremst at vi byttet forumsystem fra det velkjente phpBB til det mer moderne og fleksible SMF. Det har gitt oss mange fordeler, spesielt når det gjelder det tekniske. Blant annet er det bortimot umulig for spambots å komme seg gjennom registreringa, utvidede profiler, integrering med hovedsiden og en del tilegg ved innleggsskriving - deriblant muligheten til å legge ved filer.

Under panseret så er forumet også enklerer å moderere og overvåke. Faktisk kan jeg nå automatisk holde Dahle i ørene ved å sjekke moderatorlogger og brukerlogger. Jeg kan praktisk talt leke litt NSA om jeg vil (men ta det med ro, passordene deres er trygge). En annen liten ting som noen kanskje kommer til å bruke er muligheten til å kollapse fora du for eksempel aldri sjekker. Hvis du klikker linkene over en kategori kan du "felle den inn" og dermed spare litt vertikal plass.

v4guide_breddevelger_thumb.jpg En annen måte å utnytte plassen på er breddevelgeren. Et par har nemlig ønsket seg full bredde på forumet slik det gamle fungerte, og dette er mulig i versjon 4 både på hovedsiden og på forumet. Bare velg ønsket bredde og tekststørrelse med ikonene. Merk dere dog at vi lager sidene for de midterste instillingene og at det kan være noen mindre glitcher ved å velge andre instillinger enn standar. På forumetdelen av siden burde det dog gå glatt.

Det er kanskje ikke nødvendig å nevne det, men alle innlegg, PMer, brukerkontoer og instillinger er tatt med over. Allikevel anbefaler jeg dere å sjekke profilene deres for å legge inn mer informasjon som har kommet med dette nye forumsystemet. Blant annet kan dere legge inn gamertag, kjønn og en egen liten personlig profiltekst.


{comment}

Tilbake til fremtiden

Men selv om vi nå nylig har jobbet oss over på et nytt design og lagt til en menge nye elementer på HaloNorge.com, så må vi fortsatt se fremover og jobbe for å gjøre sidene enda bedre. Det kan både gjøres med den type utvikling som gjorde versjon 4 mulig i løpet av en juleferie, men også ved å skaffe til veie flere dyktige folk som kan bidra med kunnskap og idèer. I den anledning har vi nylig ansatt to designere, og vi er stadig på utkikk etter skribenter og andre som vil være med og bidra til å gjøre HaloNorge enda bedre. Hvis du mener du kan bidra er det bare å ta kontakt - sjangsen er stor for at du kan gi ett bidrag til organisasjonen.

Av tekniske nyvinninger som kommer i fremtiden, så kan jeg offisielt informere om at galleriet kommer tilbake. På grunn av et par feil i rammeverket vi bruker må vi dog vente litt til, men vi jobber med saken. Det fornyede galleriet vil blant annet ha underkategorier slik at vi får et galleri per LAN og letter navigasjonen. Det blir fortsatt muligheter for brukeropplasting, og vi ønsker at alle som arrangerer et LAN eller lignende kan få opprettet sitt eget undergalleri der de kan legge inn bilder fra sitt LAN.

Jeg har også en forumide jeg tror kan slå an. Jeg har nemlig tenkt å gjøre det mulig for alle klaner eller teams å få sitt eget underforum, knyttet inn i forum.halonorge.com, der de kan diskutere seg i mellom, planlegge scrims med mer. Med dette håper jeg at lagene lettere kan kommunisere med hverandre, og at vi får knyttet til oss flere fra XBL slik at de blir aktive her også.

Vi er også interessert i å vite hva dere vil ha. Har du sett noe på en annen nettside du synes HaloNorge burde ha? Si ifra! Ingenting er umulig, og vi gjør hva vi kan for å gi dere Norges beste gaming-community.

 

Oppdatert 30. Januar: Klanforumene er nå lansert! Les mer om dette her.  

 

{comment}