Nyheter

For drøye 24 timer siden ble Halo 2 lansert til PC som en del av spillpakke Halo: Master Chief Collection (MCC). Samtidig kom det også ut en oppdatering til MCC på Xbox One, som bringer Xbox-versjonen opp til par med PC-versjonen.

Umiddelbart etter lansering viste det seg at lanseringen/oppdateringen inneholdt to vanvittige "bugs":

  • Prosjektiler (f.eks. rockets, granater, sniperkuler) skutt skarpt nedover i Halo 2 forsvinner, og treffer tilfeldige lagmedlemmer(!) et annet sted på brettet(!!).
  • Grove grafiske feil i Halo 3, som blant annet gjør spillere som kjører Warthog komplett usynlige.

Allerede i løpet av natten til i dag hadde den kjente Youtube-kanalen Singel Halo Clips laget en over ti minutter lang montage med drøssevis av eksempler på både disse feilene, samt treffregistreringsproblemene på Halo 2 som har vedvart siden MCC ble lansert helt tilbake i 2014:

Det er smått utrolig at en relansering av en snart seks år gammel spillpakke kan genere flere feil enn den fikser (og listen over eksisterende bugs er lang som et vondt år, til tross for fem år med sporadiske oppdateringer). Samtidig skal 343 Industries ha honnør for å denne gangen være svært transparente i dette innlegget på r/Halo, hvor de gjør rede for hvordan de har arbeidet intenst med å rette disse to feilene etter lanseringen. En "hotfix" skal være på vei, men når den kommer er enda uklart.