Nyheter

Halo2 Yanme e Insect Drone bugI oktober fikk vi en mildt sagt overraskende annonsering fra 343 Industries: arbeidet med en ny patch til Halo: Master Chief Collection er i gang. Etter noen måneders arbeid er tiden nå også kommet for at 343 Industries letter på sløret og forklarer oss i mer detalj hva det er de jobber med å fikse.

I det de kaller en "MCC Development Update", går community-ansvarlig Ske7ch gjennom status per i dag. I den er det mye interessant informasjon, og vi må nøye oss med å liste opp noen kulepunkter her:

  • 343 Industries har etablert et separat og permanent gruppe med erfarne ansatte som skal jobbe med "legacy"-titler, og det er disse som jobber med oppdateringene til MCC.
  • Planen er å begynne testingen av oppdateringene i løpet av mars måned.
  • I testfasen vil oppdateringene kun være tilgjengelige for de som er med i Xbox Insider-programmet.
  • Matchmakingsystemet er allerede fullstendig overhalt, noe som blant annet vil føre til raskere matchmaking og mer stabile parties.
  • Den underliggende kjernekoden som sørger for at de åtte ulike spillmotorene snakker sammen med Xboxens operativsystem (XDK/APIs) er oppdatert.
  • Overgangen mellom de ulike spillmotorene og menysystemet er lagt om fullstendig, noe som skal bedre stabiliteten.
  • Absolutt all matchmaking vil skje på dedikerte servere etter oppdateringen.

Det virker med andre ord som om 343 Industries virkelig har tatt tak i MCCs fundamentale problemer. Samtidig sier de lite om hva dehar gjort, eller tenker å gjøre, om feilene som finnes i de enkelte spillmotorene, se for eksempel denne lange buglisten som gjelder Halo 1. Det gir forsåvidt mening - det er lite vits i å fikse enkeltstående feil når spillpakkens grunnmur er råtten. Men, når grunnmuren etterhvert blir solid, får vi håpe at "legacy"-gruppa også tar for seg de enkelte spillene.