Nyheter

Halo summer celebration 2017I går kveld annonserte 343 Industries det de kaller "Halo Summer Celebration", som er en pakke med Halo-nyheter som vil bli lansert i løpet av de nærmeste månedene. Den første av nyhetene har riktignok vært kjent lenge; at Halo 5 får en 4K-oppdatering, som vil være klar ved lanseringen av Xbox One S (tidligere kjent som "Scorpio").

Den neste nyheten er derimot langt større: alle Halo-spill som har blitt lansert til Xbox 360 vil bli bakoverkompitable med Xbox One i løpet av de nærmeste månedene. Så langt har bare Halo: Reach vært tilgjengelig, men nå kommer blant annet Halo 3, ODST, og Halo 4. Ikke nok med det - nå blir også alle utvidelsespakkene med ekstra brett gratis. Dermed slipper man å betale for flere år gammelt DLC-innhold.

Til det utrente øye kan dette virke litt overraskende, all den tid disse spillene er tilgjengelige i 1080p/60FPS via Master Chief Collection. Men, denne spillpakken er som kjent fortsatt plaget med alvorlige bugs og feil som 343 Industries nekter å vedkjenne seg. At de nå velger å gjøre "orginalene" bakoverkpatible viser enda tydligere at Master Chief Collection blir overlatt til historiens søppelhaug. Særlig med tanke på at de spillene som ikke ble lansert på Xbox 360 (H1 og H2) er ventet å bli spillebare på Xbox One når bakoverkompatibilitet for originale Xbox-spill blir lansert i løpet av høsten.

En annen nyhet av en viss interesse for fans av den første triologien er at en Halo 3-inspirert jubileumsspilleliste til Halo 5 vil bli lansert i løpet av sommeren. Denne spillelisten vil inneholde kun brukerskapte brett fra Halo 3-æraen og gameplayet vil bli justert for å etterligne Halo 3 i så stor grad som mulig.

Om ikke dette var nok, så fortsetter lanseringen av nytt innhold til Halo Wars 2. I juli lanseres en ny leder, AIen "Serina", og en miniutvidelse til kampanjen med tittelen "Operation Spearbreaker". I august får vi nok en ny leder, grunten "Yapyap the destroyer".

I tillegg til alle disse spillnyhetene innholder annonseringen fra 343 Industries også en del informasjon om kommende arrangementer, samt nye bøker og annet fra det utvidede historieuniverset.