Nyheter

Litt i motsetning til hva som fremgår av overskriften, så begynner denne historien i fjor, under messen SpillExpo. Der stakk jeg innom og fant til forbløffelse en person utkledd i en stor og virkelighetsnær Jorge-drakt fra spillet Halo: Reach. Naturlig nok ble jeg nyskjerrig, og slo av en prat med vedkommende, som viste seg å være Amund Stramrud (22). Jeg oppfordret han til å sene oss bilder og en liten historie, slik at vi kunne legge det ut på nettsidene våre, men så hørte jeg aldri noe mer.

Nå har han imidlertid fått nasjonal oppmerksomhet på NRK.no i forbindelse med at han vant klassen "Beste design" i årets cosplay-konkurranse på The Gathering i påska. Derifra kan vi gjengi følgende intervju og et par (uskarpe) bilder:

Fortell litt om kostymet ditt?
Jeg har et kostyme fra Halo: Reach. Jorge heter han her. Han er et av medlemmene i «Noble Team» som er med i spillet.

Hvor lang tid har du brukt på kostymet?
Rundt 3 måneder.

Hvorfor valgte du akkurat dette kostymet?
Ehm, jeg valgte dette kostymet fordi Jorge er mest badass. Han sier storsett ingenting og går bare bak med maskingevær og plaffer ned alle. Det holder for meg.

Har du vært cosplayer lenge?
Nei, dette her er det første kostymet jeg har lagd.

Selv om du ikke har holdt på med dette så lenge, har du fått noe følelse for hvordan det er å være cosplayer i Norge?
Det er jo kult selvfølgelig. Det er mange som kommer og spør om hvordan jeg har lagd dette kostymet eller om jeg har kjøpt det. Det er jo litt rart i og med at jeg er såpass fersk og få så mye oppmerksomhet, og så mange spørsmål. Jeg føler ikke at jeg er noe ekspert på de greiene her. Har liksom bare prøvd meg en gang. Øyvind her (Øyvind står på siden og Amund peker bort på ham) er litt mer rutinert enn meg, og det var jo han som fikk meg til å starte.

Hva er din største drøm innenfor cosplay?
Nei, jeg har ikke noe stor drøm innenfor cosplay. Det er bare noe jeg gjør for moro skyld på hobby basis når tiden strekker til. Så den største planen er vel egentlig bare hva jeg kan forbedre på den drakten her og hva det neste kostymet jeg skal lage er. Når det blir, det vet jeg ikke.