Nyheter

Heftig kledd coach på MLG Dallas!Major League Gaming, som er ansarlig for verdens største Halo-turneringer, har hittil bare holdt seg innen for USAs grenser. For en god stund tilbake flørtet de med idèen om en europeisk ekspansjon, men det ble med flørten.

I dag kan de imidlertid avsløre at de har inngått en omfattende samarbeidsavtale med de europeiske turnerings- og LAN-arrangørene Dreamhack og Electronic Sports League (ESL). Denne avtalen gjelder alle spill som flere enn en av de tre partene i avtalen arrangerer turneringer i, og har til hensikt å samkjøre alle de forskjellige turneringen med hverandre. Samarbeidet inkluderer blant annet:

  • Felles turneringsregler og -struktur: de samme regler, braketter, maps og lignende skal brukes på alle turneringer de tre arrangørene har ansvar for.
  • Felles turneringskalender: ingen turneringer skal helst kollidere, og kalenderen skal dermed lette spillernes deltagelse på turneringer både i USA og i europa.
  • Felles markedsføring og talentutvikling: alle tre arrangørene skal samarbeide for å promotere og utvikle eSport.

Hva så med oss konsollspillere? Hverken Dreamhack eller ESL har Halo i sitt program, men sannsynligheten for at dette vil skje i fremtiden må sies å være større enn noensinne. Vi går en spennede fremtid i møte...