Notat/memo
I år som i fjor glemte jeg at vi den 29. mars fylt år, for så å fortelle resten av gjengen om deten gang uti april. Det er også snart ett år siden vi byttet over til Mambo/Joomla (versjon 3), og det har vært en eneste stor suksess. I denne anledningen har jeg derfor tatt meg tid til å se på litt statistikk for HaloNorge.

 

Det siste året har vært en enorm vekstperiode for oss, og det har også vært Halo 2s gullalder. I løpet av 2005 hadde vi omtrent 14 000 unike IP-adresser logget, og over 500 000 sider ble lastet, og samlet ble dette omtrent 30 gigabyte med ren html/php-trafikk.

Mai 2005 var et trafikkmessig høydepunkt, og jeg antar den unormalt høye båndbreddebruken kommer av noen nedlastninger eller lignende. Tirsdager er de travleste dagene på HaloNorge, og har noe sånt som 20% mer trafikk enn de andre dagene. Googlebot har også vært på besøk, og den står for 94 00 treff.

Brukerne våre er også veldig forskjellige på noen punkter. Men, når det gjeler valg av OS er de samstemte. 98,8% brukte Windows i 2005. Som de fleste andre steder ser vi derimot at nettleserbruken varierer mer en før. Over 20% bruker Firefox til å se på HaloNorge, noe som er nesten det dobbelte av verdens snitt. Dette er gode nyheter, da HaloNorge sees best i nettopp Firefox. Ellers har Opera over 6%, og explorer ligger på en veldig stor andel med sine 71,9%.

Søking er også noe som generer trafikk. På topplistene er det stort sett ordene Halo, 2 og Norge såm går igjen, men trafikken er ikke så stor som den burde være. Lokale søk på nettsidene har også et par interessante søkeord på toppen. blant andre er Alienware og Madass Mob blant topp 15, sammen med James bond.

Til slutt bør vi kanskje nevne forumet, som står for store deler av trafikken vår. Per dags dato har det over 800 medlemmer, hvor ca. 10-20% har vært aktive de siste par måneder. Vi har 1237 emner og 13611 innlegg i skrivende stund, noe som resulterer i 16,5 innlegg per dag. Slettes ikke værst! 

PS! Jeg la til et par bilder av HaloNorge versjon 1 og HaloNorge versjon 2 for de som vil se hvordan ting var før. Hvis noen har bilder som er bedre enn disse som er hentet fra Archive.org, ta kontakt. Eventuelle bidrag belønnes :-)

Nostalgikere kan også se en forum-post om 'Historien om HaloNorge', som ble skrevet for en god stund siden.