Aktuelle saker

BelieveEtter et år med ganske lite nytt fra 343 Industries, om man ser bort fra Halo Wars 2, leverte gårsdagers livestream så til de grader. Under det som på forhånd var varslet å være en stream med fokus på Halo 5 og neste sesong av World Championship ble det nemlig også avslørt at 343 Industries jobber med en stor oppdatering og oppgradering til Halo: Master Chief Collection, som vil bli lansert i 2018. Nei, dette er ingen sen aprilsnarr. Nå, etter snart tre år, tar 343 Industries endelig ansvar og fikser det som kunne vært (og forhåpentligvis vil bli) en fantastisk spillkolleksjon.

Detaljene om hva 343 Industries vil gjøre med MCC er fortsatt uklare. I følge Frankie fra 343i vil det blir nærmere forklart i en artikkel på Halo Waypoint. Det vi vet er i alle fall at det er snakk om en omfattende patch som også vil inneholde oppdateringer for Xbox One X (antagelig støtte for 4K-oppløsning).

Denne nyhetene er samtidig både fantastisk og bittersøt. Et slikt større arbeid, istedenfor den forsiktige lappingen som ble utført i 2014/15, burde vært påbegynt mye tidligere. Egentlig burde Halo: MCC aldri vært lansert, men jobbet videre på til det fungerte tilfredsstillende. At det har tatt tre år for 343 Industries å innse dette, er skuffende. Men det er samtidig en fantastisk flott nyhet for oss fans av klassisk Halo at de gjør det sent heller enn aldri. Det er også flott at de tar seg god tid, og lanserer betaversjoner av oppdateringen i løpet av våren 2018

Livestreamen handlet ikke bare om Halo: MCC. Tvert imot, det var som nevnt Halo 5 som var hovedfokuset. De fleste andre annonseringene gjaldt derfor Halo 5, samt at det var en avsløring som gjelder Halo Wars. Her er en liste over det mest sentrale:

  • Serverprogram for Halo 5 som kan kjøres på PCer med Windows 10. Endelig skikkelig LAN til Halo 5!
  • 4K-oppdateringen til Halo 5 kommer samtidig med lanseringen av Xbox One X.
  • Halo 5 får et nytt verdensmesterskap i 2018, nok en gang med $1 million i potten.
  • Informasjon om hva 343i tenker å gjøre med våpenbalansen i Halo 5 på bakgrunn av testingen tidligere i høst.
  • Crossplay for Halo Wars 2. Spillere på Xbox og konsoll kan snart spille mot hverandre.

Se artikkelen om streamen på HaloWaypoint for flere detaljer. Der finner dere også hele den to timer lange videoen fra streamen, om dere skulle ønske å se den.