Aktuelle saker

Denne helga gikk noen av de siste kvalifikasjonsturneringene til Halo World Championship av stabelen, blant annet i Asia. Og i denne relativt marginale turneringen opplevde man i helga intet mindre enn det man kan kalle en skandale. I det femte og avgjørende gamet i semifinalen - Team Slayer på Coliseum - valgte nemlig laget som ledet med et par kills å glitche seg ut av brettet, og lot tiden gå ut mens kommentatorene måpte og tompratet i 5-6 minutter.

Dette var i seg selv ikke særlig alvorlig. Laget ble disket ganske umiddelbart etter at kampen var ferdigspilt, og de fleste trodde at det kun var snakk om en misforståelse om hva som ble regnet som juks. Men i løpet av tirsdag ble det kjent at dette var en planlagt hendelse.

En gruppe amerikanske spillere fra det såkalte Hidden League Gaming (HLG)-miljøet hadde nemlig i lengre tid forberedt dette stuntet. For de av dere som ikke er kjent med HLG, er det to ting som bør avklares. For det første er forkortelsen en ironisk vri på MLG (Major League Gaming). For det andre er formålet med de som bekjenner seg til HLG å gjemme seg til sier. Det vil si at de oppnår en tidlig ledelse, og deretter gjemmer seg - enten ved hjelp av glitcher eller bare på gode gjemmesteder inne på selve brettet. Denne måten å spille på ble særlig popularisert under Halo 3, hvor det var ulike måter å komme seg ut fra de fleste av brettene.

Hvis vi spiler frem til Asiakvalifiseringen igjen, så var planen til denne HLG-gjengen å lage falske Taiwanske Xbox LIVE-kontoer, og spille med disse mot asiatiske lag. Håpet var å klare å gjøre en "hiding tactic" på turneringsstreamen, slik at tusenvis kunne se på. Frekke som de er valgte de dessuten å gjøre laget til en rekke asiatiskinspirerte ordspill. Lagnavnet var Team Mi Seng ("Team Missing"), og spillerne hadde følgende navn: Chi Teng ("cheating"), Hai Deng ("hiding"), Ai Chel Ji ("HLG"), og det mindre suspekte bluepants5.

Det eneste problemet var imidlertid at det ikke var noen brett med gode gjemmesteder før et stykke ut i turneringsbraketten. HLG-gjengen, nå kjent som Team Mi Sing, måtte derfor kjempe seg gjennom mye av braketten for å få sin mulighet. Faktisk kom de helt til semifinalen før de fikk gjemt seg bort på stream - og da faktisk i det avgjørende Game 5! Reaksjonene på Twitch var helt fantastiske, og hele seansen er fanget på en godt redigert video som ble lagt ut tirsdag, og kan sees rett her på HaloNorge:

Hva tenker dere om dette stuntet - eller trollingen? Kom gjerne med synspunkter i kommentarfeltet!