Aktuelle saker

HaloNorge 10 årTiden flyr. Det er allerede over to uker siden HaloNorge feiret seg selv med en "heidundrande" jubileumshelg. 10 år var det blitt siden HaloNorge ble grunnlagt, og det var derfor på sin plass med noe litt ekstra - nemlig en skikkelig bursdagsfest. Denne ble lagt til en fredag, slik at det også kunne bli rom for en turnering dagen derpå. Dette ble det dessverre ikke noe av, grunnet dårlig oppmøte. Men, som du kan lese lengre ned i denne oppsummeringen, klarte våre kreative medlemmer å komme opp med en god, alternativ utnyttelse av lørdagen.

Først til selve festen, som ble arrangert i eSportArenas lokaler hos Gründernes Hus midt i Oslo sentrum. Som det seg hør og bør når bursdager skal feires var både kake og leskende drikker skaffet til veie. Ikke bare én kake, men to: marsipankake med HN-logo og illustrasjoner fra Halo-universet, og en brownieskake med HN-logo av melis, laget av samboeren til undertegnede. Videre hadde vi ordnet med en mobil bar, slik at det var mulig å kjøpe et stort utvalg av god drikke, både med og uten alkohol.

Deltakerne kunne koses seg med to gode kaker, som selvfølgelig var dekorert med HaloNorge-motivMat og drikke var imidlertid ikke de eneste elementene som gikk inn jubileumsfestens suksessoppskrift. Siden det nettopp var Halo som skulle feires, så måtte det også være litt Halo tilgjengelig lokalet. I utgangspunktet ble det kun planlagt å ha en stasjon for Halo 1/Halo 2 med orginale xboxer, for å legge grunnlaget for litt mimring. Men takket være hederlig innsats fra blant annet Ethni1c og Seimannn & Co fikk vi også opp en liten stasjon med 4 Xbox 360er, slik at det kunne spilles 2v2 Halo 3, Reach og Halo 4. Dermed var så godt som samtlige Halo-spill fra de siste 10 år representert.

Etterhvert som folk begynte å samle seg i lokalet viste det seg også at det var godt at vi fikk noen flere Halo-stasjoner enn opprinnelig tiltenkt. Kombinasjonen av spilling og øl viiste seg nemlig å være populær, og spillstasjonene stod sjelden eller aldri brakk i løpet av kvelden. Samtidig var vi såpass mange at det også var hyggelige samtaler rundt bordet, og ellers god stemning.

Fra venstre: Øby, tidligere crewmedlem Pimpmeister/Punmeister, og Andreas fra eSportArenaFestens deltagere lot seg også plassere langs hele vår 10 år lange tidslinje. Blant deltagerne finner vi for eksempel Pimpmeister/Punmeister, som var en av våre første crewmedlemmer, og Scummy, en var crewmedlem i HaloNorge over to (lange) perioder. Dessuten var en rekke gamle og kjente navn på plass, slik som Wakka, Seimann, ZinZick, Moan, TS Rice, TS Smokz, Ethn1c, ChoxZ, og så videre - i tillegg til noe mer ferske medlemmer av vårt community. Samlet ble dette en gjeng som laget god stemning.

For noen av deltakerne var kombinasjonen av åpen bar og nostaligisk splling det som ble kveldens mantra. For andre, herunder undertegnede, var det heller kveldens fantastisk gode kaker kombinert med drikke og en god porsjon mimring som lokket mest. Alle samlet seg imidlertid til en liten kake- og mimrestund omtrent halvveis utover kvelden, da undertegnede dro gjennom en kort presentasjon av HaloNorges historie de siste 10 årene. Da fikk vi se bilder fra både våre gamle nettsider, og ikke minst en rekke bilder fra tidligere LANs og andre arrangementer. Enkelte i lokalet kunne også gjenfinne seg selv på bildene og da gjerne i en langt yngre versjon enn de fremstod i dag.

Litt gaming ble det også tid til. Her fra den moderne stasjonen med 4 Xbox 360er.Mot slutten av kvelden fikk vi besøk av en annen gruppe mennesker som hadde vorspiel i samme bygning, før noen av den hardeste kjernen gikk en tur videre ut på byen når eSportArenas lokale stengte ved midnatt. Etter noen kalde i ett av byens vannhull endte ferden på en av byens mer trafikerte kebabsjapper. Deretter gikk selv den hardeste kjerne hjem og la seg.

Jubileumshelge var imidlertid ikke slutt med dette. Lørdagen, som opprinnelig skulle vært en turneringsdag, ble istedenfor gjort om til en ad hoc gamingdag. Teamet til Seimann, ZinZick & Co valgte nemlig å bruke dagen til å scrimme i eSportArenas lokaler. Enkelte av oss veteraner valgte samtidig å bruke dagen på å spille litt Halo 1, siden utstyret tross alt allerede var på plass. Med kakerester og nye porsjoner god stemning ble dermed også lørdagen en suksess med timesvis god Halounderholdning. Det var derfor en ikke rent lite utmattet leder av HaloNorge som krøp under dyna rundt midnatt på lørdag, etter en uforglemelig jubileumshelg. Og vi håper at også alle deltakerne har tilsvarende gode minner.

Se flere bilder i vårt galleri - og legg gjerne til bilder du selv tok fra kvelden om du har noen!