Aktuelle saker

Et nytt, viktig tiltak for eSport i Norge er under oppseiling i Oslo. Under navnet eSportArena har noen gründere, med Andreas Bøe Sollund i spissen, satt seg som mål å skape en permanent gaming-arena i Oslo. Tanken er at alle og enhver kan benytte førsteklasses spillutstyr der til enhver tid, så fremt de er medlemmer eller betaler dagspass. Dessuten vil det ofte bli arrangert turneringe i helgene. Tanken er at eSportArena skal bli et permanent LAN-senter som alle - både PC-spillere og konsollspillere - kan bruke, og som spillcommunities som vårt kan bruke til arrangmenter.

Om knappe to uker, den 4. desember klokken 18:00, vil vi få se en første test av dette. Da skal vi nemlig arrangere en Halo 4-turnering i Oslo. Formålet med turneringen er å teste eSportArenas konsept, samt rutinene for arrangering av turneringer. Derfor holdes turneringen i midlertidige lokaler i Gründernes Hus, Oscars gate 27 i Oslo. Totalt fire lag vil kjempe om ære og berømmelse i denne turneringen, som både er eSportarenas første og den første Halo 4-turneringen her i landet.

Turneringen vil bli spilt med samme regler som Major League Gaming brukte under sin turnering i Dallas for få uker siden. Det blir følgelig spilt med 4 mot 4 spillere, og hver kamp mellom lagene spilles som "best av 5" games.

Åpen deltagerplass og tilskuermuligheter
Tre lag er allerede invitert til å delta. Den fjerde og siste plassen ønsker vi at det skal være noe mer konkurranse om. Derfor oppfordrer vi nå alle interesserte om å sende en søknad med begrunnelse for hvorfor akkurat ditt lag bør få delta på turneringen. Så fort du har fått bekreftet at alle fire lagmedmellene kan delta den 4. desember sender du søknad, inkludert brukernavn og e-postadresser til alle lagmedlemmene, til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Siste frist for innsending av søknad er tirsdag 27. november. Laget som blir plukket ut vil bli kontaktet onsdag 28. november.

Vi vi også åpne for tilskuere - både lokalt og over nett. Vi har nemlig for det første planer om å streame turneringen direkte her på HaloNorge, med kommentering av ingen ringere enn Øby. Tanken er at streaming deretter vil bli standard på alle turneringer vi arrangerer i samarbeid med eSportArena. For det andre er det mulighet for at folk kan komme til Gründernes Hus for å se turneringen "live". Kom i så fall til Gründernes Hus i Oscars Gate 27 etter turneringsstart kl. 18:00 den 4. desember.

Les mer om turneringern på eSportArenas nettsider. Vi kommer tilbake med mer informasjon når turneringen nærmer seg.