Aktuelle saker

Enkelte ting får man liksom bare ikke satt seg ned og gjort, og slik har det i høyeste grad vært med denne oppsummeringen. Først var jeg riktignok syk, men etterpå så har jeg rett og slett bare glemt eller ikke hatt tid til å skrive, noe som bare er å beklage. Når vi er inne på forsinkede ting fra LANet, så må også filmen derfra nevnes. Kameraet mitt bestemte seg nemlig for å være vanskelig og jeg har derfor ikke fått spilt videoen over på harddisken min før jeg dro hjem i jula. Derfor kommer filmen fra LANet antagelig ikke før på nyåret, så dere for nøye dere med denne teksoppsummeringen foreløpig.

 

 

Fredag:
Dagen begynte tidlig for undertegnede, som måtte sove på gulvet i egen hybel fordi et par bergensere ikke klarte å bli enige om hvem som skulle ligge der dagen før. Allerede sliten etter et par dagers LANing på hybelen, men godt tilvendt trange forhold (3v3 på 10kvm ftw) ankom vi lokalet med tre billaster utstyr presis klokka 12:00. Nå var det klart for LAN.

Vi begynte å sette opp lokalet, og fant raskt ut at vi istede for eviglange rekker kunne kjøre "øyer" med 8 TVer på hver. Mye mer turneringsaktig og luftig i teorien. Men uansett ville det bli trangt. Visse marginer var jo regnet inn i antallet, men totalt sett ble det et par veldig trange partier i lokalet, noe det er vanskelig å unngå med over 70 personer på 140 kvadratmeter. Alt var klart til 18:00, når dørene offisielt åpnet. Og det lot ikke vente på seg med folk. I løpet av en halvtime var det sikkert kommet 20 personer med utstyr som var i full gang med å sette opp TVer og Xboxer.

Fredagen ble i hele tatt den store scrim- og oppsettsdagen. Folk strømmet jevnt på og i løpet av et par små timer var omtrent alle ankommet. Utover natten kom også de første problemene, som skulle plage oss helt frem til turneringsstart lørdag: Strømbrudd. Selv om vi hadde blitt forsikret om at det var mer enn nok strøm i lokalet, så ble vi møtt med svarte skjermer mange ganger gjennom natten. Cynon med et par måneders elektroutdanning samt et par andre firvillige begynte å feilsøke, og etter mye prøving og feiling fant man til slutt ut at det var en kombinasjon av både for mye strøm på en kurs og en ødelagt forgreiner på bordet til TGU. Problemene ble endelig fikset i løpet av Lørdag formiddag, akkurat tidsnok til at FFAen kunne kjøres uten problemer.


Lørdag:
Nå var tiden endelig kommet for å begynne med turneringene, som virkelig var kjernen for dette LANet. Klokka 12:00 ble første runde av FFAen sparket i gang, og med 64 spillere var det den største FFA-turneringen i Norge noensinne. Allerede i første runde ble det også et par overraskelser når både Klorin og strofavoritten ChipzY ble slått ut i første runde. Det var også et par overraskelser blant de siste åtte der både HawZee, som ikke har spilt H2 aktivt på flere måneder, og MyztriX, som er relativt ukjent, var med. Når MyztriX så vant seeding-finalen med HawZee på andreplass var det også en del som løftet øyebrynene, og det ble spekulert mye i hvem som kom til å vinne den individuelle konkurransen når den skulle sluttføres søndag. Seedsene til lagkonkurransen var også litt anderledes enn de fleste hadde trodd, med imBalance som førsteseed som kanskje den største overraskelsen.

Utover ettermiddagen begynte lagkonkurransen, som hadde hele 16 lag, noe som nok en gang er rekord i norsk sammenheng. I andre runde var det allerede også harde kamper i midten av braketten. Artic Alliance og Tactic Soldiers møttes tidlig, og etter en jevn serie ble kampen avgjort i siste omgang, og TS gikk videre med sifrene 3-2. I den nedre brakettens andre runde var det også harde kamper for å holde seg i turneringa. Team Underdogs gikk fra et 0-3 tap mot AA i første runde til å møte Sula i andre runde, men nå skulle de gi Sula langt mer motstand. Allikevel gikk det ikke helt veien for Underdogs, og Sula vant når det gjaldt som mest, og avanserte i den nedre braketten med sifrene 3-2 mens Underdogs røk tidlig ut.

Semifinalene i den øvre braketten bød på litt av hvert de og. Toppseedede imBalance skulle spille mot fjerdeseed 4 tha krew. Fra første stund var kampen jevn, og stillingen var lenge 4-4 i Midship flagg, før iB cappet det siste flagget og sikret seg en 1-0 ledelse. Men 4tk ga ikke opp, og neste game med TS Sanctuary, som var en jevn affære, ble vunnet 50-49. 4tk gjentok dette også neste game med et comeback i sluttsekundene som førte til en seier med 3 sekunder på Midship Oddball. iB begynte å bli frustrerte, og denne frustrasjonen kom klart til syne i det fjerde gamet når iB tapte CTF Beaver Creek fra Rød.

Den andre semifinalen mellom var noe mindre jevn, men Tactic Soldiers klarte ikke å vippe en gjeng selvsikre sunnmøreinger av pinnen. Sunnmøre Stars gikk derfor videre til WB-finalen med sifrene 3-0. Begge lagene i WB-finalen hadde kun tapt ett game hele turneringa, og det var knyttet stor spenning til om ukjente 4tk, som plukket opp veteranen Zpike i siste øyeblikk, kunne tufte Sunnmøre Stars med kjente spillere som ChipzY og MegaBabe.

I den nedre braketten var det også drama i de senere rundene. 4bursts og Artic Alliance hadde en jevn match i tredje runde, men AA trakk det lengste strået, og viser at de er sterke når det gjelder som mest. AA klarte allikevel ikke å vise frem de samme taktene i neste kamp mot imBalance, som de tapte 0-3. imBalance gikk så videre, og skulle nok en gang møte forhåndsfavoritt uniQue, som de hadde slått 3-0 i den øvre braketten tidligere. iB fortsatte også i samme sporet her, og sikret seg en plass i LB-finalen søndag med nok en 3-0 seier.

I mellomtiden skulle 4tk og Sunnmøre Stars avgjøre hvem som skulle gå rett til hovedfinalen, og hvem som måtte gå veien om den nedre braketten og LB-finalen søndag. Sunnmøre Stars var klare favoritter i denne kampen, men slet med å få vist det skikkelig. Sunnmøre er et lag som er veldig slayer-basert og har en aggressiv spillestil, på lik linje med 4tk. Kampene var derfor veldig intense, og rullet frem og tilbake. SS hadde dog store problemer med å kontre den svært så aggressive spillestilen til 4tk, mye fordi de selv er vant med å være den aggressive part. 4tk kom dermed seirende ut med sifrene 3-1, og Sunnmøre Stars måtte spille mot imBalance om den siste plassen i finalen neste morgen.


Søndag:
Denne dagen begynte tidlig, tydeligvis litt for tidlig for enkelte. Da FFAens 1on1-del skulle begynne var nemlig ikke WesC og favoritten MegaBabe på plass, og etter 15 minutters venting tapte de sine første kamper på walkover. MegaBabe dukket dog opp akkurat tidsnok til å spille sin andre kamp mote Bajsen, som ble lang og jevn. MegaBabe kom seg dog videre med en 13-10 seier. I den øvre braketten ble MyztriX og RezKey stående igjen i WB-finalen, men MyztriX levde opp til de skyhøye forventningene enkelte har hatt til ham på forumet og kom seg til hovedfinalen med en 15-10 seier over RezKey. Dermed var det klart for en kamp mellom MegaBabe, som hadde feid over all motstand videre i den nedre braketten, og RezKey om den siste finaleplassen.

MegaBabe viste frem hvorfor han var favoritt, og med sikker spilling kom han seg videre til finalen med sifrene 15-8. Nå var alt klart for en virkelig storkamp. Favoritten MegaBabe, som har vist sin styrke i flere turneringer mot MyztriX, som var skrytt opp i skyene på forumet. MegaBabe, som kom fra den nedre braketten måtte også slå MyztriX to ganger for å sikre seieren. Som tidligere gikk MyztriX rett på passiven, og gjemte seg i basene nærmest konstant. MegaBabe ble nødt til å jage han over mapet, og for hver kill crouchet MyztriX seg ned, satte seg i en base og ventet tålmodig. Mens de tidligere motstanderne ble frustrerte og rushet blindt, så tok MegaBabe det hele med fatning og sultet ham ut. Gjennom to lange games viste Mega at han var en klart mye bedre 1on1-spiller, og i perioder virket det som om MyztriX bare utsatte det uunngåelige. Etter to lange games og totalresultatet 30-22, så var MegaBabe vinneren av 1on1-turneringen, og kunne innkassere 12 måneders Xbox LIVE abbonement, et LIVE Vision kamera og Halo 3 levert på døren samtidig som pressen mottar sine kopier (før lansering).

Rett etter at 1on1-konkurransen ble avsluttet skulle også 4on4-konkurransen rundes av. Først skulle imBalance og Sunnmøre Stars avgjøre hvem som skulle ha den siste finaleplassen. iB åpnet med en seier på CTF Beaver Creek fra rød side, men fikk seg "en i trynen" i neste game når de tapte med nesten 20 kills på Lockout TS. Neste game, Oddball på Midship, ble en del jevnere, men også her vant Sunnmøre Stars når det nærmet seg slutten. En omgang CTF på Warlock, som gjennom hele turneringa var en av Sunnmøres Stars sterkeste gametypes, stod for tur og med seier der ville SS gå videre til finalen. imBalance klarte dog å kontre Sunnmøre, og holdt et jevnt og rolig tempo på kampen. Gjennom hele kampen lå iB ett flagg foran, men når det var gått nesten 15 minutter og stillingen var 4-3 favør iB tok en spiller på SS flagget og sørget for overtid. Hvis SS klarte å score og utlikne ville de også få muligheten til å vinne på overtid og avslutte det hele her. Men iB ga ikke opp, og presset på hardt for å få returnert flagget. Hele laget presset fremover, og RezKey og NorwegianSlayer åpnet opp forsvaret slik at Øby kom seg opp på Sunnmøre Stars sin plate. Han så MegaBabe nede i sprekken foran basen, og hoppet ned for å knerte ham og returnere flagget. MegaBabe prøvde i samme øyeblikk å kaste flagget opp i basen, men traff istede Øby som dermed returnerte det. imBalance hadde vunnet CTF Warlock og utliknet til 2-2 totalt. Det hele skulle dermed avgjøres med et siste game; TS Sanctuary. Lagene begynte jevnt, men imBalance dro etterhvert fra, og hadde en ledelse på omtrent 10 kills mot slutten av gamet. SS bestemte seg da for å senke hastigheten på gamet betraktelig, og satte opp på den ene basen. Mede hovedvekt på ring 2, og med en sikker ledelse ventet iB på neste trekk fra SS. SS prøvde å snike seg inn i ringen, og begge lag vekslet på å drepe hverandre mens gapet mellom dem holdt seg omtrent likt. Når iB så fikk 48 kills stoppet kampen nesten helt opp, og begge lag prøvde å få kills på tvers av mapet, men NorwegianSlayer snek seg etterhvert bak forsvaret til SS, og avsluttet kampen. imBalance var videre til finalen.

Siden imBalance hadde spilt mot 4 tha krew tidligere, så skulle de fortsette den serien. Det betydde da at imBalance lå under 1-3 allerede ved kampstart. 4tk på sin side hadde fordelen av å være igjen i den øvre braketten, og de hadde spilte seg gjennom hele turneringa nesten uten å tape med sin aggressive spillestil. Men imBalance var ikke instilt på å legge inn årene, og utliknet med to raske seiere, og stoppet heller ikke der. Med det momentet fortsatte iB i samme takt, og de vant stadig mer overlegent. Trashtalkinga tok seg også bra opp etterhvert som spillerne på imBalance så at seieren var innen rekkevidde. Etter fem strake seiere kunne de også slippe jubelen løs - de hadde slått 4 tha krew med sifrene 6-3 totalt og vunnet turneringa. Premien her var lik den i 1on1-turneringa for hver spiller (12 mnd LIVE, Vision cam og Halo 3).

Når turneringa var slutt hadde vi en kort premieutdeling, og så var det bare å begynne å pakke. Nok et LAN var overstått, og vi hadde faktisk klart å følge tidsskjemaet til tross for at arrangementet var større en noe tidligere. En slik interesse lover også godt for 2007, og det er nesten garantert at det kommer flere LAN i det nye året. Når det er sagt, så håper vi også at folk rundt om i landet også kan ta opp stafettpinnen og lage arrangementer. Vi i HaloNorge stiller gjerne opp med utstyr og ekspertise, men det forenkler prosessen mye om det er personer rundt om med tilgang på lokaler eller lignende og ta seg av det helt grunnleggende.

For mer LAN-stoff, så bør du også sjekke ut podcasten som ble laget under LANet. Den har intervjuer med finalistene og lignende, så om du ikke hørte på den når den kom ut bør du benytte muligheten nå.