Aktuelle saker

Selv om ElectroWorld-messen på Lillestrøm i år er under snittet Halo-relatert, så fikk vi allikevel invitasjon til å delta på Microsoft sin pressekonferanse, og presseakreditering til hele messa allikevel. Derfor tok vi oss en tur for å se på hva Xbox, Microsoft, og selvfølgelig også alle andre utstillere hadde å vise frem av elektroniske nyheter på nordens største forbrukerelektronikkmesse.

 

Microsofts integrerte hverdag
Det første som møtte oss når vi kom inn på messområdet var Microsoft sin utroligPressekonf stilige stand. Den var lett den største på hele messeområdet, og de hadde så mye som 16 xboxer satt opp med de aller fleste nyeste og mest interessante spillene. Men først var den en pressekonferanse som fokuserte på det Microsoft kaller en integrert hverdag, og her er Xbox 360 en viktig brikke. I løpet av en times tid ble vi raskt briefet i hvordan tjenester som MSN, spaces, Widows LIVE, Xbox og programvare fra MS kan gjøre at teknologien "forsvinner" som et hinder, og at vi er tilbake til det punktet der vi utelukkende deler opplevelser. En ganske artig episode som fant sted under denne pressekonferansen var at den 50 år gamle tidligere SQL-programmereren som snakket en stund fortalte at sønnen hans var oppslukt i Halo 2. Og da måtte vi selvfølgelig bort og tipse han om HaloNorge etter at konferansen var over.

Rett etter det var det klart for litt spill, og denne gangen PC-spill. FunCom er nemlig en av Microsoft Norges samarbeidspartnere, og de viste frem det kommende Age of Conan PreviewMMORPG-spillet 'Age of Conan'. Spillet i seg selv så bra ut, men flyby-demoene hadde visse problemer med framerate. Dette så vi derimot lite til under selve spillinga, og spillet så utrolig vakkert ut til å være et massivt multiplayerspill. Et oar nyheter som FunCom-gutta nevnte var kampsystemet, som var mer interaktiv og gjør det mulig å bli god til å kjempe. I tilegg fikk vi vite at det skal være mulig å bruke ridedyr som kameler, hester og krigsmammuter i kamp isteden for bare til transport, men det fikk vi ikke ser på messa.Nyheter fra Xbox og konkurrentene
Xbox har en helt sinnsyk rekke lanseringer i tiden fremover mot jul, og det syntes veldig på standen til Microsoft. Det spillet det kanskje er høyest forventinger til; Gears of War, var spillbart for pressen på messa, og både jeg og Oggi prøvde det. Helt ærlig, så ble vi ikke veldig imponert. Spillet var i og for seg fint grafisk og slikt, GoWmen det var et eller annet med kontrollen som ikke føltes ut som det revolusjonære stykke arbeid det var foreventet å være. Det føltes mer som splintercell enn en shooter. I tilegg til Gears of War hadde Microsoft blant annet stilt ut flere 360er med Vision kameraet, som faktisk er utrolig lite i forhold til slik det ser ut på bilder. I tilegg virket bildekvaliteten også bra - da mangler vi bare spillstøtten. På de mange demostasjonene var det flere mer og mindre interessante spill. Både Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell: Double Agent, Fifa 07 og andre spill var på plass, og ingen av disse hverken overrasket eller skuffet i noen spesiell grad. Vår alles favoritt, Viva Pinjata var også på plass, og jeg har i alle fall tro på at det kan slå an blant yngre - spesielt de som likte The Sims.
Games for Windows stilte også ut to spill; Flight Sim X og Age of Empires III expansion pack. Begge så meget bra ut, og trenger neppe noen nærmere introduksjon. Flight Sim X måtte desverre spilles med 360-paden, men jeg klarte allikevel å få ned Cessnaen ganske pent, men jeg klarte ikke stoppe før det var slutt på rullebane... Gressmatta var heldigvis myk og slett.

Når det gjelder konkurrentene, så glimret Sony med sitt fravær, mens NintendoWii faktisk hadde en ganske stor stand med Nintendo DS-maskiner, og ikke minst Wii - for pressen that is. Både Wii og Gears of War ble nemlig fjernet når dørene åpnet for allmennheten klokken 14:00. Men jeg og Akira rakk å teste Wii, og jeg kan ikke si at jeg er annet enn imponert. Styringen virker faktisk veldig bra, og til tross for litt høy sens på Zelda, noe som skal fikses før release, så hadde vi omtrent ingen problemer. Bare en gang kødda den ene WiiMoten litt med oss når vi stod for langt unna, og Nintendo-eksperten fortalte oss at det var litt vel mye trådløse forstyrringer i området til å gå mer enn 3-4 meter fra konsollen.Chillin and killin
En ting som er digg med messer, rent bortsett fra alle freebies og Twist, er det at en kan gå rundt og titte på alt nytt og spennende, og ikke minst spørre og grave litt. Først snakket vi selvfølgelig med et par fra Microsoft og Erik Solberg, pressedirektør i PinjataMS Norge, fortalte meg at når han hadde vært på stormøte hos Microsoft i USA ble de vist en flyby av mapet fra Halo 3-videoen som ble sluppet på E3, og han mente selv at det så "helt fantastisk ut". Silje Thoresen fra Xbox/entertainment-avdelingen hos MS Norge kunne også bekrefte at vi får en rekke gode premier til LANet, og hun var storfornøyd med både arrangørjobben og det faktum at vi nå har over 70 påmeldte.

Men vi pratet også med andre folk rundt på de diverse standene. SHARP hadde en fin stand med masse interessante HDTVer, fra 3 - 130 tusen kroner. Og alle disse så ut til å være fantastiske gaming-tver. Hvit- og sortnivået var eksepsjonelt, og i tilegg var den høyeste responstiden de hadde 6 ms, mens de fleste skjermene hadde 4ms. Og med vettuge priser har SHARP fort meldt seg inn i konkurransen om gamerene.

En annen lystig kar møtte vi hos NextGenTel, som hadde en liten spillstand med Unreal Tournament og Battlefield 2142. Etter å ha testet litt Battlefield 2142, som for øvrig var utrolig mye mer smooth og i mine øyne bedre enn noen tidligere BF-spill, tok jeg og Akira en duell i Unreal Tournament. Desverre ble sifrene for stygge til at jeg kan gjengi dem her uten å skade Akiras selvbilde. Det samme gjaldt også  egentlig meg i kampen jeg spilte mot en NextGenTel-ansatt, der jeg gjorde en såkalt "textbook choke" og sikret et tap.

Totalt sett var messen en veldig artig opplevelse, og jeg vil nesten si at det er verdt de 125 kronene (voksenbilett) det koster for å komme inn. Det var mye interessant å se, men det er litt synd at det mest spennende ble fjernet når allmennheten slapp inn. For en gamer med interesser litt utover Halo 2 er det uansett ganske mye å sette fingrene i, og ikke minst en mulighet til å prøve morgendagens dingser og tjenester.