Norske spillere, step it up!

Her diskuteres det første spillet i den nye Halo-triologien.
Svar
Brukeravatar
Ethniksen
Medlem
Innlegg: 438
Registrert: 18 feb 2010, 08:53
Gamertag: NoiA Ethnic

Norske spillere, step it up!

Legg inn av Ethniksen »

Jeg har sagt jeg ikke er fristet til å hjelpe communityen og grunnene til det, men jeg vil uansett skrive litt om potensiale vi har i miljøet.
Det er mange spillere som spiller en god del og jeg vet jeg ikke har halvparten av dere på lista, men her er en liste over de spillerne jeg vet kan gjøre en forskjell i miljøet.

Meg, Demania, Zyruz, BodyLotion, StriXz, ZpiKe, Lion, Amphii, ShaMz, Zeronix, Helt Bajass, Seimann, Chillhad, Spree, ZinZicK, ShaggyRoy, ZonicX, ZpanX, Acham, Moan, The Evil Priest, Tranq, ChoiiZy, Kiman,
Master Scrabble, Woodbear, Sly, Doffy, Qrab, Scatman, Secture, Sephy, Trackey, Flyte, Khari5Ma.

Det er sikkert fler, men dette er spillere jeg vet spiller med jevne mellomrom og det er potensiale for 8 lag og sikkert mer.
Jeg vet ikke hvor den attituden som er i miljøet nå kommer fra der så å si ingen orker å tape og ingen gidder å få litt konkurranse mot seg.
Jeg har også hørt flertallige ganger at folk sipper over at det ikke er noe å kjempe for i norge, men jeg vil si at om vi hadde hatt 8 faste lag som scrimmer og spiller jevnlig hadde det vært noe å kjempe for og det kunne gjort at vi kunne hatt flere LAN og turneringer.
Akkurat nå jobber HN sammen med GamingArena og skal ha ett LAN med 2v2 konkurranse, dette burde trekke til seg nok av folk så lenge dere som har navnet deres over her gjør det dere kan for å delta, det finnes mange flere spillere som kunne kommet og det kunne blitt en kjempestor turnering.

Hvis det ikke skjer noe snart skjer det aldri noe, akkurat nå har vi en håndfull spillere som spiller internasjonalt og de er spredt på forskjellige lag når vi har potensiale til 8 fulle norske lag.
Sist redigert av Ethniksen den 18 des 2012, 17:03, redigert 1 gang totalt.
Brukeravatar
Oby
Master Sjef
Master Sjef
Innlegg: 7298
Registrert: 05 jan 2004, 21:55
Gamertag: iB l Oby
Sted: Oslo/Fredrikstad
Kontakt:

Re: Norske spiller, step it up!

Legg inn av Oby »

Det Ethnic påpeker her er viktig. For oss er det vanskelig å satse og trekke sponsorer når man ikke på forhånd vet hvor mange lag som spiller og at de er villige til å møte opp på LAN for å konkurrere.

Om dere mentalt setter dere i min/vår situasjon er det neppe vanskelig å skjønne. For leie av et lokale koster det gjerne mange tusen kroner. I 2006 la jeg ut nesten 10 000 av egen lomme for lokaler + litt nettverksutstyr før vi hadde mottatt en eneste påmelding. Årsaken til at jeg turte dette var at jeg anse risikoen for at vi ikke skulle tjene det inn som lav. Det viste seg også å stemme, da vi fikk ca. 100 deltagere og tjente inn pengene greit. I dag ville jeg imidlertid aldri løpt en slik risiko.
Brukeravatar
666 Lucifer
Medlem
Innlegg: 409
Registrert: 18 mai 2004, 18:48
Sted: Vormsund\Åsgreina

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av 666 Lucifer »

Det som kanskje lunne gjort det mer interessant for mange er å ha et slags klassesysytem eller divisjoner om mann vil.

Det er jo mange (de fleste) som ikke har sjans mot de beste og det er derfor ingen vits å møte opp. mens hadde man spilt mot andre som er like dårlige :) , har man noe å spille for.

jeg ser jo selvsaft utfordringen med å finne ut hvilken divisjon man tilhører. men det er gjennomførbart og ville, tror jeg, dratt mye mer folk.
Brukeravatar
Ethniksen
Medlem
Innlegg: 438
Registrert: 18 feb 2010, 08:53
Gamertag: NoiA Ethnic

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Ethniksen »

Altså når det er ett LAN så skal det jo være mulig å spille masse med andre spillere på sitt eget nivå og lignende, men å lage egen konkurranse for de på forskjellig nivå ødelegger for at communityet skal vokse.
det virker som folk flest mener at vi som har spilt så mye som vi har gjort og jobbet en del for å komme på ett høyt nivå bare ødelegger for alle dere som ikke er så gode og som ikke har spilt noenting og det er akkurat den attituden jeg snakker om som er blandt norske spillere.
I en konkurranse skal de beste vinne og det er mer spennende jo flere folk som faktisk har lyst til å vinne, hvis vi deler opp i sånne klasser som du foreslår Lucifer hva hjelper det?

Når jeg kom inn i halonorge communityet så jeg opp til mange av spillerne her som hadde rykte på seg å være best og jeg spilte masse for å komme på det nivået jeg er på idag, jeg begynte med å være midt på treet i FFAer med de andre norske til å være konsistent på top 2 i hver FFA jeg spilte og til slutt kom jeg på 2 plass på en event i europa i FFA fordi jeg faktisk jobbet for det og jeg føler absolutt ikke at jeg har fått noe igjen fra denne communityen for noe av det jeg har gjort og brukt penger på gjennom halo karrieren min.

BodyLotion og Zyruz jobbet også kjempehardt i starten av halo reach for å kunne ta igjen vi som var gode på halo 3 og dem kom også på ett høyt nivå i europa fordi dem faktisk jobba for det og jeg tror også de føler det samme som meg om det norske communityet.

Det du mener er å gi spillere som ikke jobber for å bli bedre ett tilbud så dere slipper å jobbe for noenting og det er etter min mening latterlig.
Brukeravatar
Oby
Master Sjef
Master Sjef
Innlegg: 7298
Registrert: 05 jan 2004, 21:55
Gamertag: iB l Oby
Sted: Oslo/Fredrikstad
Kontakt:

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Oby »

Vi har også tiltak for å gjøre nivået jevnere. Det er for eksempel derfor vi seeder. Etter første kamp (som hvis systemet funker vil være ujevn) vil man møte motstandere som er helt likt rangert som en selv. Dermed skal det bli jevnt og spennende for alle.

Flere klasser eller divisjoner hadde også sikkert vært mulig, men det fordrer at mengden mennesker som deltar er langt større enn i dag. Ellers blir divisjonene for små.
Brukeravatar
Can7ona
Medlem
Innlegg: 745
Registrert: 27 feb 2006, 13:50
Gamertag: Can7ona

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Can7ona »

Et divisjon system er vi altfor få folk til her i Norge, ferdig med det.

Det som er problemet er attituden til spillerne, som Ethnic sier. Man må jobbe for å bli bedre, sånn er det med alt.
Det er like mye av attiutden " jeg vil ikke tape, de har spilt mye mer enn oss, det er ikke noe vits, osv osv osv" som det er av attituden til de gode spillerne " vi er best, dere trenger ikke stille opp, vi vinner jo uansett". Selvom det kanskje er ment som en spøk så ødelegger det for mange, begge veier. Som den siste turneringen i halo Reach hvor Demania ( tror jeg ) breailt skriver at vinnerne skal få æren av å spille mot meg og Ethnic. Hva er æren i å spille mot to stk som tror de er bedre enn alle andre, uten å faktisk stille til en turnering og bevise det? Jeg forstår at dere er gode og kanskje de beste, men den innstillingen der er like ødeleggende som de som sier de ikke vil stille i en turnering/LAN fordi de kanskje blir latterliggjort av bedre lag.

Videre til ett annet punkt, CLAN playlist på Halo. I Halo 2 hadde man to egne Clan playlister, minor og major. Dette gjorde at veldig mange fler lagde claner og spilte som lag, der kunne man faktisk spille, bli bedre og bevise at man var gode på en enkel måte. Imotsettning til de siste tre spillene hvor man må registrere seg via Gamebattles (?).
Når ting kompliseres så gjør det at man mister de som kanskje er uintresserte i begynnelsen fordi de aldri gidder å starte opp noe som kan ligne et lag. Black ops 2 har etter press fra communitiet laget en egen spilleliste for claner, med divisjon og ranking system. Dette er en faktor som gjør at det blir flere lag.
[Bilde
Brukeravatar
Ethniksen
Medlem
Innlegg: 438
Registrert: 18 feb 2010, 08:53
Gamertag: NoiA Ethnic

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Ethniksen »

føler at communityet har gått rett i bakken etter HN LANet i 2006 og det du sier med hvordan attitude de beste har for tiden ødelegger like mye er sikkert sant det, men jeg mener bestemt på at dette kommer av at vi som har jobbet for å bli bedre ikke føler vi har fått noe igjen av felleskapet her i norge og har rett og slett begynt å gi faen i resten.
Jeg personlig har mange "cocky" utsagn og det vet de fleste, men de fleste vet at dette også er mye tull og sånn er det i ett konkurranse miljø og det skaper spenning og press på folk sånn det burde være.
Personlig når jeg ser andre være overlegne får det meg bare til å ville vinne mer og det er mer på spill jo mer hype man klarer å bygge opp før en konkurranse, men det skal jo være sagt at å bli best ligger ikke for sarte sjeler og det er jo greit nok det.

Jeg gidder ikke engang snakke om hva 343i kunne gjort for halo for det kan ikke vi gjøre noe med og fokuserer heller på hva vi som community kan gjøre...

Uansett så har jeg prøvd å trappe ned litt på disse tingene ettersom norske spillere nå til dags absolutt må ha det kjempekoselig og trivelig når man spiller selvom for meg er det mye mer spennende å skaffe seg noen rivalerier og skape hype.
Hvis du skal bli best må man rett og slett forvente litt trashtalk og føle at andre er mot seg, det er bare en del av spillet.
Clutch HD
Medlem
Innlegg: 2
Registrert: 23 nov 2012, 13:17
Gamertag: O Clutch HD

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Clutch HD »

Dere får få i gang noen turneringer innads på forumet her. Det var det som lokket meg hit, så vis dere ønsker mer interesse, så tenker jeg at det er den rette veien å gå.
For min del så blåser jeg i om jeg taper eller vinner så lenge man føler det presset og konkuransen i det. Å etter min meningen er det de gamene som er best å spille. Hvor det du gjør kan ha en stor påvirkningen av hvordan gamen ender.
Er enig hva Can7ona sier.
Brukeravatar
Zyruz
Medlem
Innlegg: 1554
Registrert: 13 jan 2008, 01:14
Gamertag: eNigMa Zyruz
Sted: Stavanger

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Zyruz »

Få noen faste 2v2, FFA og 4v4 turneringer - så vil aktiviteten øke etter hvert. Folk vil bli sugne på å forbedre seg til neste gang, og det er lettere å bli lagt merke til!
The Business
Brukeravatar
Oby
Master Sjef
Master Sjef
Innlegg: 7298
Registrert: 05 jan 2004, 21:55
Gamertag: iB l Oby
Sted: Oslo/Fredrikstad
Kontakt:

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Oby »

Jeg tror Zpike skal kjøre i gang noe nå på nyåret (online), og så kommer det en ny turnering i samarbeid med eSportArena på LAN lørdag 12. januar. Påmeldingen til sistnevnte vil åpne snart, forhåpentligvis i romjulen.

Zpike har varslet at han går av som turneringsadministrator etter neste turnering, så vi trenger folk til den stillingen. Interesserte kan melde sin interesse allerede nå.
camperN
Medlem
Innlegg: 7
Registrert: 07 nov 2012, 16:25
Gamertag: camper q

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av camperN »

Kan fortelle det sånn jeg ser det uten ifra, siden jeg ikke er så inne i miljøet enda eller har vært noen sinne.

Ting som trengs;
turneringer
customs som i H2 & H3
Aktive folk
Folk med insj som seimann og Øby (!)

Ting som ikke trengs;
Attitude <- kicke dudes fordi de er nye eller fordi ingen kjenner dem type ting, det funker jævli dårlig, hvordan får en venner eller blir en kjent med dudes?

Lite aktivitet <-jeg selv var klar for å game masse H4 og var med på denna esport arena turneringa med amphii, ethnic og moan. I håp om at det kanskje åpna seg litt dører etter det var ferdig:)

Drama -> face it folkens det finnes ingen grunn til å trippe rundt på live som noen primadonnaer eller fjorten årige premenstruelle frøkner, communitiet er ikke det største per nå, men det kan fort vokse om folk er velkomne til nye folk. Tror dog det kan gjøres mye mer når\hvis MLG playlist kommer utover nyåret. I COD miljøet mistet vi masse folk pga drama og egoer som trodde de eide verden og de som ble igjen, trodde det var sånn det skulle være og ble lik de som var i miljøet alt, noe som er uheldig. Greit å være online å delta på turneringer osv, men dropp warrior holdningene.
Ting som er kritisk as fuark!
PROMOTERING, prøv å allier dere med flerspiller.no med litt reklame somehow, hva med å reklamere litt rundt om i bioer, eller andre forumer. Youtube var en MEGA stor del av at codnorge var så stort som det var før folk ble opptatte med studier eller hva enn det er. Klart noen blir lei av gaming for så og fokusere på andre ting enn det, det er helt naturlig. Men da er det jo opp til dere som fortsatt er igjen da, get a grip, prøv å vær innbydende til new guys spill med de å ha det gøy. Husk at når DU starta med gaming sugde du :banana: og måtte kjempe deg frem til dit du er nå.
Brukeravatar
Ethniksen
Medlem
Innlegg: 438
Registrert: 18 feb 2010, 08:53
Gamertag: NoiA Ethnic

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Ethniksen »

ja kan noen som er interessert i esport søke som turneringsansvarlig det trengs MANGE flere turneringer bare se på 'HF.eu de tar av med turneringer og det funker.
Jeg vil kanskje søke selv, men vil like å få en PM om hvordan det gjøres selvom det umulig kan være veldig vanskelig.
Brukeravatar
Oby
Master Sjef
Master Sjef
Innlegg: 7298
Registrert: 05 jan 2004, 21:55
Gamertag: iB l Oby
Sted: Oslo/Fredrikstad
Kontakt:

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Oby »

Jobben som turneringsansvarlig er mest organisering: påmeldinger, braketter, hente inn resultater. Dessuten må man være tilgjengelig hele tiden de helgene det er online turneringer.
Brukeravatar
666 Lucifer
Medlem
Innlegg: 409
Registrert: 18 mai 2004, 18:48
Sted: Vormsund\Åsgreina

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av 666 Lucifer »

den attituden dere snakker om som dere ikke vil ha noe av, resulterer i nettopp det posten begynner med: folk kommer ikke.

og så hjelper det å forstå at ikke alle klarer å komme opp på høyeste nivå. jeg er 41 år gammel, spilt halo i 10 år og stinker fortsatt. og i den alderen er det nok vanskeligere og komme seg helt til tops. Så om dere liker det eller ikke, så gidder ikke sånne som oss og komme å få grisebank.

Så det at det er for få er nok mer et resultat enn antall spillere i norge.

Men dette er en veldig typisk felle å gå i for de på topp: man glemmer at 80 % av utøvere er ikke på topp. det er der mengdene er.
Brukeravatar
666 Lucifer
Medlem
Innlegg: 409
Registrert: 18 mai 2004, 18:48
Sted: Vormsund\Åsgreina

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av 666 Lucifer »

Men for all del. Øby gjør, og har alltid gjort, en super jobb for halo miljøet i norge, og jeg håper at det blir vellykket og at mange kommer.
KiMAN
Medlem
Innlegg: 3
Registrert: 17 des 2012, 16:32
Gamertag: KiMaN

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av KiMAN »

666 Lucifer skrev:den attituden dere snakker om som dere ikke vil ha noe av, resulterer i nettopp det posten begynner med: folk kommer ikke.

og så hjelper det å forstå at ikke alle klarer å komme opp på høyeste nivå. jeg er 41 år gammel, spilt halo i 10 år og stinker fortsatt. og i den alderen er det nok vanskeligere og komme seg helt til tops. Så om dere liker det eller ikke, så gidder ikke sånne som oss og komme å få grisebank.

Så det at det er for få er nok mer et resultat enn antall spillere i norge.

Men dette er en veldig typisk felle å gå i for de på topp: man glemmer at 80 % av utøvere er ikke på topp. det er der mengdene er.


Infection og Social slayer er ikke den beste "treninga" kan jeg tenke meg, hadde du/dere prøvd dere litt mere frem på gamebattles og MLG tilbake i H3 er jeg ganske sikker på at du hadde vært en av de beste her i Norge :)

Min mening er at vis folka hadde bare prøvd på og få norske teams og bare spilt sammen oftere, arragert flere online turneringer osv så kan jeg tenke meg at det kommer til og vokse opp mye mere
Brukeravatar
Ethniksen
Medlem
Innlegg: 438
Registrert: 18 feb 2010, 08:53
Gamertag: NoiA Ethnic

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Ethniksen »

Lucifer jeg har aldri sett deg inne i miljøet engang så jeg kan ikke si at jeg stoler på at det du sier gjelder for alle, uansett er det ikke sånn at vi som er på topp digger å gi andre mindre gode spillere bank og når jeg setter opp customs prøver vi å få så jevne lag som mulig og på LAN er det også mulig å menge seg med spillere på sitt eget nivå, men også spille med gode spillere.
Det jeg mener er at i en turnering hjelper det ikke å skille mellom folk fordi nivået er forskjellig og jeg forstår at ikke alle vil prøve å bli bedre, men du må også forstå det jeg sier.
Brukeravatar
Can7ona
Medlem
Innlegg: 745
Registrert: 27 feb 2006, 13:50
Gamertag: Can7ona

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Can7ona »

Jeg er enig med deg Ethnic, man kan ikke ha divisjoner eller egne turneringer for de som ikke er gode nok til å vinne selve turneringa. Det vi må prøve på hele gjengen er som mange har skrevet, og få opp igjen det sammensveisa miljøet fra Halo 2 og 3. Ikke utelukke folk fordi noen ikke liker dem, men heller smelle på med noen kjempe store ffaer ala TS Smokz fra h2, der vi var mellom 10-16 folk mange timer istrekk og laget relations. Der følte jeg at man kunne se store forandringer bare på noen dager, noen "noobs" som spilte grusomt dårlig til å begynne med, men som ble bare bedre og bedre av å spille med bedre folk.

På den tiden var det kanskje enklere for folk å bli bedre, ettersom de fleste i communitien var yngre og hadde bedre tid til og sitte å spille. Det er også noe av problemet, vi har mange som har sluttet med Halo, men ikke altfor mange som har startet med det eller kommet seg ordentlig inn i communitien.

Nok engang et tilbakeblikk på h2 nå, men med et poeng.

På h2 så startet HN opp en "clan". En clan som kun var tilbruk for en ekstra friendslist ettersom man hadde egen clan liste, hvor stort sett alle som var online bare joina hverandre for å sette opp customs. Noen som har noen ideer på hvordan vi kunne etterlignet dette? Feks hatt en fast HN dag i uka som ble satt av til customs, hvor alle som vil kan joine å spille feks FFA eller noe. Bare noe for å få ballen til å rulle litt igjen.
[Bilde
Brukeravatar
Ethniksen
Medlem
Innlegg: 438
Registrert: 18 feb 2010, 08:53
Gamertag: NoiA Ethnic

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Ethniksen »

det går ann å lage en eller to silver brukere som kan brukes til HN spillere, jeg selv kan ikke adde noen nesten ettersom jeg spiller med alle jeg har på lista nå så noe sånt kunne ihvertfall fått meg til å invitere flere.

Edit: Jeg laget en bruker som heter Norske Customs så det går ann å adde den, har skrevet HaloNorge i bioen også.
Kan sikkert lage flere eller noen med HN i navnet, jeg vil ihvertfall bare ha ansvar for en ekstra bruker som jeg kan sjekke innimellom før jeg logger på.
Sist redigert av Ethniksen den 24 des 2012, 11:56, redigert 2 ganger totalt.
Brukeravatar
Oby
Master Sjef
Master Sjef
Innlegg: 7298
Registrert: 05 jan 2004, 21:55
Gamertag: iB l Oby
Sted: Oslo/Fredrikstad
Kontakt:

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Oby »

Vi hadde jo lenge profilen AA Lekeplassen, som var en "vennekonto". Og det er det fritt frem for noen å sette opp. Bruk gjerne "HaloNorge" som en del av gamertagget om dere vil.
Brukeravatar
Ethniksen
Medlem
Innlegg: 438
Registrert: 18 feb 2010, 08:53
Gamertag: NoiA Ethnic

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Ethniksen »

Kan også være lurt å lage en skype gruppe der du kan se alle selvom de ikke er på xboxen
Brukeravatar
Jonas
Medlem
Innlegg: 101
Registrert: 06 nov 2011, 14:36
Gamertag: Secture

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Jonas »

Høres bra ut dette! Hadde vært artig og fått til customs ofte!
Brukeravatar
Can7ona
Medlem
Innlegg: 745
Registrert: 27 feb 2006, 13:50
Gamertag: Can7ona

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Can7ona »

Det er et bra tiltak! Nå er vi ihvertfall litt i gang, så nå må alle være med å dra det videre i den riktige rettningen!
[Bilde
Brukeravatar
Ethniksen
Medlem
Innlegg: 438
Registrert: 18 feb 2010, 08:53
Gamertag: NoiA Ethnic

Re: Norske spillere, step it up!

Legg inn av Ethniksen »

Håper alle adder brukeren jeg har laget, jeg er ikke hjemme før imorgen kveld så da skal jeg akseptere de som har sendt FR
Svar