Modellfly

Dersom innlegget ditt ikke passer noen andre steder, legger du det her!
Svar
Brukeravatar
Paramount
Medlem
Innlegg: 104
Registrert: 31 aug 2006, 11:40
Gamertag: AbA Bruunbar
Sted: Nordens Paris

Modellfly

Legg inn av Paramount »

Hei! har akkurat begynt med modellfly, det er sikkert ikke mange (hvis noen(?) ) som driver med dette her inne, men er jo verdt å prøve :D Jeg tenker på å kjøpe en Sebart Angel S 50 http://www.chiefaircraft.com/Models/Ele ... EL_GLg.jpg , en kompis av meg anbefalte dette flyet. Han nevnte dog at det kunne bli vanskelig å lodde motoren som er en Hacker A50-16s. Jeg skjønner også ikke helt forskjell på kablene, da det ikke er noen forskjell på fargene mellom motor og controller (Hjelp!)

Har dere kanskje noen andre fly anbefalinger? Eller linker til noen sider som selger billige deler/fly

På forhånd takk! :D
Brukeravatar
NK Slayer
Medlem
Innlegg: 1743
Registrert: 17 des 2004, 16:15
Gamertag: iB l NSSSSSSSSS
Sted: Bergz

Re: Modellfly

Legg inn av NK Slayer »

Når det gjelder kablene er det vel sikkert bare å prøve seg litt fram og skifte på kablene om noe ikke fungerer. Det er vel dog litt rart at alle kablene ser like ut når de har forskjellig funksjon? Men dette har jeg egentlig ikke peiling på, men vet at Øby driver en del med modellfly så han kan sikkert hjelpe deg.
Help him Trice :øby:
Bilde
Brukeravatar
Oby
Master Sjef
Master Sjef
Innlegg: 7298
Registrert: 05 jan 2004, 21:55
Gamertag: iB l Oby
Sted: Oslo/Fredrikstad
Kontakt:

Re: Modellfly

Legg inn av Oby »

Du har nettopp begynt og går rett på en Sebart S? Det er et ganske stort og gromt fly som ikke akkurat tåler mye til krasj.

Du har en børsteløs motor, og da er det tre kabler. Det er ett fett hvilke kabler som kobles sammen. Om motoren går feil vei bytter du om på to av kablene (samme hvilke). Den enkleste måten å teste er derfor bare å holde ledningene inntil kontaktene til motoren og gi litt gass. Bytt om hvis den går gal vei.

Av butikker osv, så anbefaler jeg hobbycity. Send med EMS shipping, og så har du det på en uke. Prisene er fantastiske når det gjelder all elektronikk og utstyr. Jeg anbefaler deg dog å ikke kjøpe flyene der - det er stort sett bare elendige Kina-kopier.

Jeg anbefaler også RCpowers.com - Veldig kul side med mange bra videoer + tegninger til depron-fly. Fint å fly på små plasser. Hvor flyr du forresten? Modellflyklubb i Tromsø elns?


Ellers, så lurer jeg på hva du har av utstyr, og hva du har fløyet før du nå hiver deg på en Sebart. Jeg har hatt/har følgende:
Radio:
Futaba 7C FASST

Fly:
- EasyGlider electric (herlig elektroseiler, samt hangkompis)
- RCpowers Extra 300 foamie (bygget fra scratch)
- SAPAC Phoenix (død, var min kjære trainer)


+ Følgende som er til salgs (samlet):
- Blade 400 e-Heli
- Spektrum DX6i senderutstyr (montert og satt opp for bladen)


PS!
Seilfly er ufattelig gøy. Antar det er mange fete hang i Tromsø hvor man kan leke seg med sånt. Her i Oslo/Østlandet er det jo knall flatt :-/


EDIT: Når det gjelder Sebart Angel S 50, så er det et fantastisk fly hvis du er klar for det. En kar som flyr mye på Ekeberg har et sånt, og det sparker virkelig ifra! Full 3d/vertikal climb, og det flyr lett som en fugl. Ingen stygge tendenser.
Brukeravatar
NK Slayer
Medlem
Innlegg: 1743
Registrert: 17 des 2004, 16:15
Gamertag: iB l NSSSSSSSSS
Sted: Bergz

Re: Modellfly

Legg inn av NK Slayer »

Søkte litt på youtube og det flyet du snakker om ser virkelig kult ut Paramount. Bare sjekke denne filmen : http://www.youtube.com/watch?v=R4ip5LChHU4
Om du kjøper dette vil jeg virkelig vurdere å komme på besøk til deg for å se deg skillse litt. Makan!
Bilde
Brukeravatar
yesindede
Medlem
Innlegg: 630
Registrert: 06 jun 2005, 17:19
Sted: Tromsø
Kontakt:

Re: Modellfly

Legg inn av yesindede »

Paramount skrev:Hei! har akkurat begynt med modellfly, det er sikkert ikke mange (hvis noen(?) ) som driver med dette her inne, men er jo verdt å prøve :D Jeg tenker på å kjøpe en Sebart Angel S 50 http://www.chiefaircraft.com/Models/Ele ... EL_GLg.jpg , en kompis av meg anbefalte dette flyet. Han nevnte dog at det kunne bli vanskelig å lodde motoren som er en Hacker A50-16s. Jeg skjønner også ikke helt forskjell på kablene, da det ikke er noen forskjell på fargene mellom motor og controller (Hjelp!)

Har dere kanskje noen andre fly anbefalinger? Eller linker til noen sider som selger billige deler/fly

På forhånd takk! :D
Nårtid startet du med dette? and why was not I informed about this? and what has Bergen done to you?
Svar