Fokus på et sentralt problem

Dersom innlegget ditt ikke passer noen andre steder, legger du det her!
Svar
Brukeravatar
Oby
Master Sjef
Master Sjef
Innlegg: 7298
Registrert: 05 jan 2004, 21:55
Gamertag: iB l Oby
Sted: Oslo/Fredrikstad
Kontakt:

Fokus på et sentralt problem

Legg inn av Oby »

Dette er ikke et forsvar for noen, men et forsøk på å endre en ukultur fra begge sider av flere debatter.

I det siste har det vært et par egentlig gode tråder som har vært plaget av en del flaming som følge av uenigheter. Jeg vil derfor med dette innlegget prøve å sette fokus på det jeg ser på som et sentralt demokratisk problem.

Når folk fritt kan ytre sine meninger, og da spesielt når det blir offentlig tilgjengelig slik som på dette forumet, vil det alltid oppstå uenigheter. Ofte vil man støte på meninger man mener er helt feil, ubegrunnede, sinnsyke eller frastøtende. Da er det viktig å ha i minnet at alle har en rett til å uttale seg. Om en mening går imot en allment akseptert sannhet er ikke grunnlag for å flame/mobbe en person for å ha meninger. Et forum er tross alt laget for å opprettholde intelligente diskusjoner, der meninger begrunnes.

At man misliker noens meninger er derfor ikke grunn til å kunne flame noen. Det er derimot en god grunn til å strukturere et eget argument eller evt. vise til en tidligere tråd for argumentasjon mot det gitte syn. Hvis man finner at et innlegg er så dumt at det faller på sin egen urimelighet, så la det også gjøre det. Igjen vil flaming ikke gi dere andre enn kanskje en marginalt større ePenis samtidig som dere fremstiller dere selv som idioter ovenfor de som ikke kjenner dere i virkeligheten og vet at dere alle er "good guys". Det styrker vel også motpartens argument om det beste motargumentet er at motparten er en idiot?

Til syvende og sist er straff ovenfor de som har meninger en ikke er enige ødeleggende for demokratiet og et angrep på ytringsfriheten. Hvis man ikke kan tenke og mene fritt får vi heller ingen fremskritt. Vennligst ha dere for gode til å angripe personer for dems meninger. Driver noen "trolling"/"flamebaiting" (slenger ut ubegrunnede meninger kun for å provosere) så har vi en fin 'rapporter til moderator'-link dere kan bruke for å få det fjernet.

Videre er en slik ukultur ødeleggende for miljøet, og det kan skremme bort brukere vi trenger på disse sidene. Vi kommer med dette å moderere dette strengere fra nå av, og vi vil advare brukere som bedriver grove overtramp.
Brukeravatar
I Lord Astro I
Medlem
Innlegg: 425
Registrert: 19 sep 2006, 13:31
Gamertag: Lord Astro
Sted: Hønefoss

Sv: Fokus på et sentralt problem

Legg inn av I Lord Astro I »

>:(
Sist redigert av I Lord Astro I den 18 apr 2007, 10:49, redigert 1 gang totalt.
Mitt Xbox live nick er Lord Astro.
Add meg gjerne for Halo Reach spilling :)
Joachim
Medlem
Innlegg: 661
Registrert: 07 jan 2004, 15:58
Gamertag: Snekker1
Sted: Finmark

Sv: Fokus på et sentralt problem

Legg inn av Joachim »

Jeg er enig at det var en liten krangel i denne OL i Tromsø tråden, men jeg mener uansett at den ikke bør stenges av hovedkranglefanten, slik at en av de mindre kranglefantene ikke får kommet med sin mening.
Sist redigert av Joachim den 16 feb 2009, 19:39, redigert 1 gang totalt.
sam
Brukeravatar
Paramount
Medlem
Innlegg: 104
Registrert: 31 aug 2006, 11:40
Gamertag: AbA Bruunbar
Sted: Nordens Paris

Sv: Fokus på et sentralt problem

Legg inn av Paramount »

det er jo bare å si at du følte deg urettferdig behandlet ang. OL tråden, men trenger ikke quote en MSN samtale med Øby som ikke passer inn i det heletatt, skjønte ikke helt sammenhengen med samtalen mellom deg og Øby hadde noen ting som helst å gjøre med det du skreiv?

PS! det ble skrevet at denne tråden er stengt inntill Dahle eller øby sier noe annet, ergo de sier ikke noe annet (ennå) så du trenger ikke å kvine så sykt mye og det er ingen vits å ha oppe et emne der det KUN blir flaming og drittkasting, det må til og med du kunne forstå!
Paramount [par-uh-mount]
1. chief in importance or impact; supreme; preeminent: a point of paramount significance
2. above others in rank or authority; superior in power or jurisdiction.
3. a supreme ruler; overlord
_________________________________
GT - Paramount I no
Brukeravatar
yesindede
Medlem
Innlegg: 630
Registrert: 06 jun 2005, 17:19
Sted: Tromsø
Kontakt:

Sv: Fokus på et sentralt problem

Legg inn av yesindede »

Joachim, det er så veldig mye jeg kan si nå men jeg gidder ikke sløse en kalori på deg, vi kan gjerne ha en diskusjon på msn eller noe sånt hvis du er så misfornøyd, så kan jeg poste opp hele samtalen på HN så folk ser hvor dumt det blir.

Feel free til og adde meg
GT- stormtrooper 01


Theres no use arguing with idiots, they`ll only drag you down to their level and beat you with the experience!
Svar