Brukerveiledning

Innholdsfortegnelse


 

Slik registrerer du deg som bruker av systemet

Klikk linken "Create Profile" under "User Profile" oppe til venstre. Du får da opp et registreringsskjema:

Registreringsskjema for spillere.

Fyll inn følgende obligatoriske felter:

  • Fornavn
  • Land
  • Gamertag

Det er dessuten mulig å fylle inn etternavn for letter identifikasjon. I tillegg er det mulig å opprette en spillerprofil ved å fylle ut det store tekstfeltet som er synlig under de obligatoriske feltene. Under dette tekstfeltet er det også knapper for å laste opp profilbilder av deg selv. Hvis du ønsker kan du også fylle ut dette senere, ved å redigere profilen din. Dette gjør du ved å klikke ditt eget navn under "User Profile" oppe til venstre etter at du har registrert deg.

Når du har fylt inn profilen trykker du "Send"-knappen nederst.

Gratulerer! Du er nå registrert som spiller på våre eSportsider. Neste skritt nå er å enten opprette et lag, eller å bli med på et eksisterende lag.
 

Slik oppretter du et lag

Under "Team Moderator"-delen av menyen øverst til venstre klikker du på "Create Team". Du får da opp et skjema som må fylles ut:

Opprett et nytt lag ved å fylle inn dette skjemaet.

Forklaring på feltene:

  • Team Name = Lagnavn.
  • City = Hjembyen til laget.
  • Captain = Lagkaptein. Dette er den som oppretter laget, og kan derfor ikke endres.
  • Captain's Gamertag = Gamertag til lagets kaptein. Det er denne gamertagen som andre spillere og lag skal kunne forholde seg til når det spilles kamper.

Klikk på knappen "Send" når du har fylt inn all informasjonen. Gratulerer! Laget har nå blitt opprettet! Neste skritt er å legge til spillere.
 

Bli med på et lag, eller inviter spillere til laget

Alle spillerne som skal være med i turneringer eller ligaer må være registrerte medlemmer på HaloNorge og være lagt til lagoppstillingen. Pass derfor på å gjøre dette i god tid før eventuelle påmeldingsfrister. Merk at man blir diskvalifisert om laget stiller til en turnering eller liga uten korrekt antall spillere.

Spillerne kan enten selv be om å bli medlemmer av laget, eller bli invitert til laget av kapteinen.

OBS: Kapteinen som oppretter laget må også selv be om å bli med på laget, og deretter godkjenne seg selv. Man blir med andre ord ikke automatisk medlem av et lag man oppretter.


Alternativ 1: Slik inviterer kapteinen medlemmer til laget:

1) Under Team Moderator i menyen, klikk på laget du vil inviteres spillere til.

2) Du får nå opp lagets profil. Klikk taben merket "Team Players".

3) Under listen over lagets medlemmer velger du den aktuelle spilleren du ønsker å invitere. Klikk deretter "invite"-knappen. Glem ikke å trykke "save"-knappen til slutt for å sende invitasjonen (den finner du oppe til høyre i skjermbildet):

Slik inviterer du en spiller til laget.

4) Den aktuelle spilleren vil nå motta en helt enkel e-post der de kan godta ("accept") eller avslå ("reject") invitasjonen:

Slik ser mailen med invitasjonen ut.


Alternativ 2: Slik ber du om å bli med på et lag:
(Dette alternativet er litt kronglete foreløpig, så vi anbefaler for tiden å bruke invitasjonsmetoden (alternativ 1))

1) For å be om å bli med på et lag må laget først være påmeldt en liga eller turnering. Klikk på den aktuelle ligaen eller turneringen i menyen til venstre.

2) Se deretter på tabellen eller braketten som kommer opp og klikk på det laget du ønsker å bli en del av.

3) Du får nå opp lagets profil. Oppe til høyre finner du knappen "Join Team". Klikk på den.

4) Etter du har klikket på "Join Team" får du opp en bekreftelse på at forespørselen din er registrert.

5) Nå må lagkapteinen logge inn og klikke på lagets navn under "Team Moderator" oppe til venstre.

6) Det vil nå stå "Waiting to approve: ..." rett under overskriften "Edit Team". Klikk linken som kommer opp der for å få opp listen over spillere som venter på godkjenning.

7) Du er nå på siden hvor du godtar eller avslår forespørsler om å bli med på laget ditt. Velg "Approve" eller "Reject" fra nedtrekksmenyen ved siden av hver spiller:

Trykk til slutt "save"-knappen for å lagre endringene.
 

Slik melder du deg eller laget ditt på en turnering eller liga

Å melde på et lag er enkelt! Bare følg trinnene nedenfor, så er det gjort på få minutter. Merk at enkelte turneringer, typisk FFA-turneringer har egne påmeldingsregler. Pass derfor på å lese all informasjon om den enkelte turnering nøye.

Når laget har nok spillere kan du melde laget på en turnering eller liga. Dette gjøres ved å velge den aktuelle turneringen eller ligaen i menyen til venstre. Klikk deretter "register"-knappen oppe til høyre.

I neste vindu må du velge laget du ønsker å melde på (om du er kaptein for flere lag), og deretter klikke på "Join Season".

Gratulerer! Laget er nå påmeldt turneringen/ligaen. Sørg også for å lese hvordan dere sender inn resultater underveis i turneringen. Hvordan dette gjøres ser dere like nedenfor.
 

Slik rapporterer dere resultater

Rapportering av resultater er veldig viktig. Hvis dere glemmer å rapportere resultater, så risikerer dere å tape kampen! Les mer om dette i turneringsreglene § 6-3.

Innrapportering av resultater skjer for tiden via forumet eller på annen måte som anvist av turneringsadministrator. Se derfor informasjonen som er lagt ut for den enkelte turnering/liga.


Ofte stilte spørsmål

Hvordan kan jeg se hvilke lag jeg er på?

Klikk på "Spillerliste" i menyen og finn deg selv. Klikk på navnet ditt, og du får opp en fullstendig profil - inkludert liste over alle lagene du er med på.

Hvorfor bruker dere MLG/HCS-regler?

Major League Gaming sitt regelsett er gullstandarden for kompetitiv spilling. Årsaken til det er at deres baner og innstillinger testes nøye av både profesjonelle spillere og personer som har utvikling av kompetitive inntillinger som jobb. Disse innstillingene gir erfaringsvis den mest rettferdige, spennende og strømlinjeformede Halo-opplevelsen.

Kommende arrangementer

Ingen hendelser